Brukerdiskusjon:J. P. Fagerback

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Meldinger som legges her oppdager jeg neste gang jeg kommer til wikien. --J. P. Fagerback

Kan du fikse en pen mal for sitering? Se for eksempel festdagsreduksjonen her og [tilsvarende side] på no.wikipedia.--Leif B. Kristensen 27. feb 2013 kl. 21:12 (CET)

  • Malen var på plass. Manglet kun filene som inneholdt fnuttene. --J. P. Fagerback 27. feb 2013 kl. 22:06 (CET)

Infoboksmalene

Har det skjedd noe med malene for infobokser (gårder)? De skal da vanligvis stå til høyre i gårdsartiklene? Dag T. Hoelseth 27. feb 2013 kl. 22:20 (CET)

Ja, en pakke fra debian har gjort endel ting den helt klart ikke skulle. Prøver å finne ut av det, men det tar litt tid. --J. P. Fagerback 27. feb 2013 kl. 22:37 (CET)
Har du mulighet til å se litt på Infoboks bygning mfl. igjen? Det er kommet til flere gårdsartikler, så det hadde vært kjekt å få dette til å funke. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 15. jul 2013 kl. 18:38 (CEST)
Skal få sett på det ved en passende anledning. --J. P. Fagerback (diskusjon) 15. jul 2013 kl. 23:51 (CEST)
Takk for at du fikset infoboksene! Nå ser det straks mer profesjonelt ut! Dag T. Hoelseth (diskusjon) 4. apr 2014 kl. 08:25 (CEST)

Redigere i kildeportalen

Kari Thingvold skriver: «Jeg holder på med å lage lenker på wikien til det som ligger på hjemmesiden. Jeg er pålogget wiki, men får ikke redigert portal kilder. Når jeg klikker på rediger ser jeg at jeg er logget ut. Når jeg prøver å logge på får jeg beskjed om at passordet er feil. Går jeg ut av rediger er jeg logget på.» Jeg ser akkurat det samme selv. Det ser ut som det er bare kildeportalen dette skjer på, de andre portalene får jeg åpnet greit for redigering. Har du lagt på noen slags «beskyttelse» på disse sidene?--Leif B. Kristensen 2. mar 2013 kl. 11:24 (CET)

  • Kun på hovedsiden Portal:Kilder, ikke på undersider. Det er ikke noe å "redigere" på hovedsiden. Der er det kun maler. Det bør ikke være noe problem å bruke de redigeringslenkene i portalen. --J. P. Fagerback 2. mar 2013 kl. 12:13 (CET)
    • Jeg klarte å endre noe formatering som en vanlig bruker i portalen, så det er ikke noe problem. I øverste linje står det "vis kildetekst" og det vil det. Selve portalsiden er sperret da den skal i utgangspunktet ikke endres. Alt er styrt av underliggende maler... --J. P. Fagerback 2. mar 2013 kl. 12:42 (CET)

ISBN-lenker

Finnes det ikke en måte man kan legge inn ISBN-lenker uten at nummeret synes? Se for eksempel [Pihl-artikkelen]. Jeg kunne tenke meg å få en klikkbar lenke på "Familien Pihl" i stedet for å ha ISBN-nummeret synlig til sist. Dag T. Hoelseth 5. mar 2013 kl. 09:26 (CET)

  • ISBN funksjonaliteten er standard slik. For å endre på den må man programmere om mediawiki, og det tror jeg vi skipper. Når du skriver inn det "magiske" ordet ISBN så blir det slik. Du kan gjøre hva som helst ellers i teksten til en egen lenke. Vi kan få lagt inn noe i konfigurasjonen slik at man kan søke etter boken ved å bruke isbn'en. Hvilken side vil du lenke til? --J. P. Fagerback 8. mar 2013 kl. 22:40 (CET)

Monrad (slekt)

Kunne du vennligst se på siden Monrad (slekt) og spørsmålet til DavidwhowdenDiskusjon:Monrad (slekt)? Må være en feilkode et sted, men jeg klarer ikke å finne ut av det...Dag T. Hoelseth 11. jun 2013 kl. 21:45 (CEST)

  • Oppdateringen av wikien i dag har rettet på dette problemet. :D --J. P. Fagerback (diskusjon) 13. jun 2013 kl. 23:25 (CEST)

Varsel om oppgradering

Ny versjon av Debian (Wheezy) kom ut for ca. en måned siden, og jeg kommer til å installere den en av de første dagene. Jeg tar det tidlig på morgenen en arbeidsdag, da regner jeg med at det er få inne, og dessuten er det folk på datasenteret i tilfelle jeg - mot formodning - ikke skulle få maskinen i gang igjen. I Wheezy er Mediawiki versjon 1.19. Det er faktisk Mediawiki jeg er mest bekymret for i oppgraderingen i og med at vi har en hel del versjonsavhengige tilleggspakker og disse må trolig oppgraderes manuelt. Jeg kommer kanskje til å trenge litt bistand fra deg. --WikiSysop 12. jun 2013 kl. 21:17 (CEST)

Den er på plass :) Si fra om ting som trenger å fikses. --WikiSysop (diskusjon) 13. jun 2013 kl. 23:14 (CEST)

Redigeringsverktøy

Hei! Har sendt Dag melding om det samme, men jeg sliter med å komme inn på "Siste endringer", det står helt stille og må starte nettsiden på nytt.. I tillegg er redigeringsverktøyene ikke synlig her hos meg (Får redigert, men det er litt tungvint). Kan være nettleseren (Safari), men har ikke opplevd det før..
Har forsøkt Firefox og Google Chrome nå, "siste endringer" fungerer fint, men verktøyene er fortsatt borte..
Nå har jeg tømt buffer, kjørt Ccleaner og startet maskinen på nytt, "Siste endringer" fungerer nå på Safari, Opera, Chrome og Firefox. Men verktøylinjen er fortsatt borte i alle disse, har også testet Wikipedia og der kommer verktøylinja med en gang.. Er det noe jeg gjør feil, eller har noe blitt forandret? David Widerberg Howden.
Nå var de plutselig tilbake igjen.. merkelig, men de er fortsatt borte på denne diskusjonstråden.. Varierer for hver gang jeg klikker inn på redigererboksen.. Ett eller annet skjer feil hos meg..
  • knappene over redigeringsboksen er tilbake igjen. noen av scriptene jeg la inn for å fikse infoboksene hadde noen ekstrefunksjoner til editoren som tydeligvis ikke er kompatibel med denne wikien. --J. P. Fagerback (diskusjon) 9. apr 2014 kl. 01:14 (CEST)
Takker for svar, ja jeg la merke til at noe var nytt, hadde vært fint med noen flere funksjoner, men skjønner da at det ikke er så enkelt.. Trodde egentlig at det bare var hos meg problemet var?
Uansett, takker for forsøket ;) --Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 9. apr 2014 kl. 16:29 (CEST)

Slektstre maler

Hei, en mal for forfedre har vi allerede, men lurte på hvordan jeg får laget en for etterkommere slik som disse: http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Chart og http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Verelst_family_tree går det samtidig også an å lage slike oversikter uten bokser, altså med bare tekst og linjer? Prøvde meg også litt frem med noen koder fra wikipedia, men fikk det ikke til, må sette meg litt mer inn i wiki (men det skal vel i utgangspunktet være samme programmeringsspråk?).. Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 30. apr 2014 kl. 23:42 (CEST)
  • Se også er fjernet fra den samt en seksjon om med referanser til en eldre mal på enWP som vi ikke kommer til å importere hit. --J. P. Fagerback (diskusjon) 3. mai 2014 kl. 01:25 (CEST)--J. P. Fagerback (diskusjon) 3. mai 2014 kl. 01:25 (CEST)