Bruker:Leifbk

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er Leifbks brukerside. I det virkelige liv heter jeg Leif Biberg Kristensen og er født i Porsgrunn 1952. Jeg er uførepensjonist etter å ha tilbrakt de siste 20 årene av mitt yrkesaktive liv i IT-avdelingen til RTV/NAV. Jeg er sterkt plaget av astma og kjører ikke bil, og kan bare i unntakstilfeller overtales til å stille fysisk utenfor heimen på Kirkerud i Bærum.

Mine hovedinteresser er Linux, fri programvare og slektsforskning. Dette har medført at jeg har utviklet min egen slektsdatabaseapplikasjon Yggdrasil som er bygd over relasjonsdatabasesystemet PostgreSQL og et grensesnitt i webprogrammeringsspråket PHP. Jeg driver nettstedet Solumslekt hvor jeg blant annet har en stor slektsdatabase over mennesker i Grenland på 1700-tallet.

I Norsk Slektshistorisk Forening er jeg systemadministrator for vår Linux-server «thomle» som gir deg www.genealogi.no. Her på wikien er WikiSysop mitt alter ego, som jeg stort sett bruker når jeg må krige mot spammere. Jeg er også «site admin» og global moderator på NSF-forumet.