Brukerdiskusjon:Davidwhowden

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Velkommen til Slektshistoriewiki! Vi håper at du vil bidra mye og bra. Du ønsker trolig å lese hjelpesidene. Igjen, velkommen, og mor deg! WikiSysop 21. mai 2013 kl. 22:34 (CEST)

Slekten Sewell

Tusen takk for fin artikkel om slekten Sewell! Vi håper på flere bidrag fra deg... :-) Du må gjerne laste ned og legge inn våpenet til slekten, ser at du har en gjengivelse på din egen hjemmeside. Dag T. Hoelseth 23. mai 2013 kl. 20:29 (CEST)

Hei Dag T. Hoelseth Fikk ikke til å laste opp bilder, har brukt wikipedia en god del, så jeg ble veldig glad da slektshistoriewiki åpnet ;)
Artikkelen er en videreutvikling av en artikkel jeg startet på her: http://no.wikipedia.org/wiki/Sewell og vil bli oppdatert etterhvert med sidereferanser og litt mer oversikt over slekta.
Har klart å få lastet opp bildet der, men fant ikke hvordan det fungerer her ennå..
Tenker å få laget en artikkel om Widerberg (som jeg også har startet med på wikipedia og litt på adelsvapen.com) og flere andre slekter:
Schaanning, Howden, Bjelland osv.
Hilsen: --Davidwhowden 23. mai 2013 kl. 21:35 (CEST)
Det skal i utgangspunktet være selvforklarende å laste opp en fil hvis du følger lenken under verktøy i venstre kolonne. Bare si ifra hvis du har noen konkrete spørsmål om opplastingsprosessen. Men jeg kan selvsagt gjøre det for deg hvis du kan fortelle om du ønsker imaget fra din egen hjemmeside eller fra Wikipedia-artikkelen? Ser frem til dine fremtidige artikler om Widerberg mfl.! Dag T. Hoelseth 23. mai 2013 kl. 21:52 (CEST)
Hei Dag T. Hoelseth Da fikk jeg det til allikevel, visste ikke at jeg kunne bruke den knappen ;)
Noe jeg savner i verktøymenyen (hurtigboksene over redigeringsboksen) er referanse og kildeverktøy.
De finnes på den vanlige wikipedia siden, men her må jeg kopiere fra tidligere..
(Eller finnes det en knapp jeg ikke ser?) ellers takker jeg for alle rettelser, jobber fortsatt med artikkelen, så det kommer mer.
Hilsen: --Davidwhowden 24. mai 2013 kl. 02:34 (CEST)

Slekten Widerberg

Hei, Du har bl.a. som kilde Aftenposten arkiv. Hvis du har dato og år, og gjerne sidetall, er det fint. Vi har jo muligheten til å finne den digitalt hvis den er fra 1860 eller senere. Hilsen Elin --EGL 6. jun 2013 kl. 23:42 (CEST)

Hei Elin Jeg jobber med saken ;) kommer flere referanser etterhvert, er vel ganske ferdig med artikkelen om Sewell, men jobber fortsatt med Widerberg og Grimsgaard, kommer en snart om Schaanning og flere skal komme..
Utmerket, David! Det er flott arbeid du gjør! Tusen takk --EGL 7. jun 2013 kl. 09:42 (CEST)
Hei Elin takker for det, det tar litt tid å få alt på plass, men primærkilder og sidenr kommer litt etterhvert. Bare å si ifra hvis det er noe jeg burde gjøre annerledes. Er noe usikker på hva som kreves for at bilder kan brukes (i de fleste tilfeller burde det vel holde med en kildereferanse?) mange bilder av slektsvåpen er jo fra eldre publikasjoner og burde vel da kunne brukes med referanse.
Ja, bilder fra eldre våpenbøker går bra, med referanse. For bilder ellers må man ha kildereferanse og helst tillatelse fra fotografen. Hva sier du, Dag? --EGL 8. jun 2013 kl. 20:15 (CEST)
Takker for svar, nå er det ikke alltid lett å vite hva som er grensen. Men slik jeg tolker det er bilder i bøker som er digitalisert (altså gjort offentlig) på nb.no greit å bruke som bildekilder. Ellers mener jeg å ha lest at Arnstein Rønning og en rekke andre synes det er greit, så lenge opphavsmann/fotograf er nevnt som kilde. Hva med bilder fra NST/Genealogen som kilde? Hilsen: --Davidwhowden 9. jun 2013 kl. 00:01 (CEST)
Vi er nødt til å følge åndsverkslovens bestemmelser. Noe informasjon finnes her. På noen nettsteder står det at gjenbruk er i orden så lenge kilden oppgis. Men gjør det ikke det, må åndsverksloven følges. Dette gjelder også bilder publisert i NST og Genealogen. Dag T. Hoelseth 9. jun 2013 kl. 00:07 (CEST)
Hei Dag takker igjen for svar, ser at det er strengere lovgivning når det gjelder bilder av personer, men synes fortsatt det er litt uklart om segl/våpenskjold o.l. Hva med publikasjonen Norsk heraldisk mønstring? Kan selvfølgelig lage en avtegning selv, men usikker er jeg allikevel. Jeg får uansett vurdere hver kilde for seg, eventuelt spørre om jeg er usikker.
Hva med deg Hans Cappelen? Finnes det en gjengivelse av slekten Monrads våpen som du kjenner til/kan brukes? Hilsen: --David Widerberg Howden 9. jun 2013 kl. 23:16 (CEST)

Slekten Barth

Angående Daniel Barth død 1701, vil det kanskje være av interesse å se på hva jeg har notert fra skiftet etter ham på Solumslekt. Hvis det er riktig at han hadde ei datter med Pernille, må hun være død tidligere. Arvingene er søsken og deres barn. --Leif B. Kristensen (diskusjon) 20. apr 2014 kl. 12:53 (CEST)

For øvrig får jeg 404 ved forsøk på oppslag i "Stamtavle over slekten Barth" som du viser til hos Wangensteen. Boka er ikke lagt inn i Bokhylla på nb.no, og et Google-søk gir heller ingen brukbare resultater. --Leif B. Kristensen (diskusjon) 20. apr 2014 kl. 13:41 (CEST)

Hei Leif, takker så mye for innspill, det eneste som står om henne i "Stamtavle over slekten Barth" er "død ung (?)", så jeg har da lagt inn i artikkelen at hun var død før skiftet i 1703 (Antakelig endel år før, men det blir å gjette, frem til jeg har en primærkilde..). Lars Ove Wangensteen har lagt ut boka, men er usikker på når den får en permanent plassering (nettsiden er fortsatt ikke blitt ferdig..) Hva søkte du på når du fikk 404 resultater? Har nå kjøpt meg boka og ser jo nå at den heter "Stamtavle over familjen Barth". Forøvrig nevner Mikael Sundt også en likpreken over Daniel Barth trykt av I. Lobes, Christiania 1656. Denne befant seg 1891 i biblioteket til Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab (Gunnerusbiblioteket), noe jeg må få undersøkt..--Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 20. apr 2014 kl. 16:28 (CEST)
Jeg trykket bare på den lenka du har lagt inn i alle kildehenvisningene til denne boka under Barth-artikkelen. --Leif B. Kristensen (diskusjon) 20. apr 2014 kl. 16:38 (CEST)
Ja, nå ser jeg det også, lenken er utgått og boka finnes ikke tilgjengelig. Lars holder fortsatt på med vedlikehold på sine sider og jeg er usikker på om boka nå er overført til NSF? Jeg skal oppdatere lenken, når den er på plass igjen..--Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 20. apr 2014 kl. 17:35 (CEST)

{{Chart}}

Hei, fikk inn {{Chart}} så nå har du en oppgave i å oversette dokumentasjonen til den til norsk :D --J. P. Fagerback (diskusjon) 2. mai 2014 kl. 18:13 (CEST)

Takker så mye ;) Jeg tar på meg oversetterjobben.. Så blir det spennende å se hva som kan lages ut av denne malen..Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 2. mai 2014 kl. 18:23 (CEST)
Dette ser morsomt ut. Kanskje jeg snart skal prøve å legge inn litt slektsstoff her jeg også. Eventuelt kan jeg se litt på muligheter for å konvertere output fra databasen på Solumslekt direkte til Chart-malen. --Leif B. Kristensen (diskusjon) 2. mai 2014 kl. 19:01 (CEST)
Enig i det ;) Prøver meg litt frem i sandkassa mi: http://www.genealogi.no/mediawiki/index.php/Bruker:Davidwhowden/sandkasse