Kategoridiskusjon:Gårder i Norge

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Bør denne være på inngangsportalen? Og hvordan gjør man det?--Rune Nedrud 16. sep 2012 kl. 15:32 (CEST)

Jeg har lastet ned matrikkelen av 1886 for Telemark og kikket litt på den. Det er en forholdsvis enkel sak å generere en Wiki-side pr. sogn eller kommune, men hva gjør vi i forhold til normering av skrivemåte? Og hva slags kommuneinndeling skal følges? Skal for eksempel gårder i Gjerpen og Solum legges inn som gårder i dagens Skien kommune, eller følger vi gammel kommuneinndeling fra 1947 (Også lagt inn som emne på wiki-forumet) --Leif B. Kristensen (diskusjon) 19. apr 2014 kl. 12:15 (CEST)
Hei Leif jeg har valgt å legge gårdene inn under sogn og hvert sogn ligger inne under dagens kommune, hver kommune ligger under dagens fylke. Det er vel også nærliggende å følge skrivemåten til Statens kartverk eller den lokale bygdeboka.--Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 19. apr 2014 kl. 13:50 (CEST)
Vi har besluttet at dagens offisielle navn (det som står i Statens kartverk) skal benyttes. Utgangspunktet er ellers matrikkelen 1886, så sogneinndeling innenfor hver kommune. Se Vestre Toten eller Lindesnes som eksempler. Vi kommer med flere hjelpetekster til gårdshidtorikken m.m. snart. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 19. apr 2014 kl. 19:30 (CEST)