Diskusjon:Liste over digitaliserte bygdebøker

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Ønske om henvisning til Bokhylla.no

Disse listene er kjempeflotte. Men jeg synes det burde komme frem klarere - enten i tittelen og/eller innledningsvis i artikkelen - at det gjelder bygdebøker, slektsbøker osv. registrert i Bokhylla.no. Det finnes jo bygdebøker og slektsbøker som er på NB, men som ikke er på Bokhylla... Dag T. Hoelseth 26. nov 2012 kl. 12:26 (CET)

Jeg ser at iallfall én lenke - til Hole bygdebok i 5 bind - ikke går til NB, men til en egen nettside for Hole. Dette er forresten en pdf-versjon på 4090 sider(!), og vi bør vel legge til at den lastes direkte ned når man klikker på den, og er på 174,5 MB! ... En annen sak er om overskriften (som sier at dette er en liste over bygdebøker på NB, evt. Bokhylla.no), trenger å spesifisere dette. Kunne det ikke være nok å skrive 'Liste over digitaliserte bygdebøker'? Da dekker vi jo også de som ligger andre steder. --EGL 26. nov 2012 kl. 13:11 (CET)
Ja, "Liste over digitaliserte bygdebøker" er nok en god idé, så listeartiklene bør nok flyttes. Men disse listene kan i seg selv bli veldig lange og tunge å laste ned, slik at man bør vurdere underartikler med lister for de forskjellige nettstedene som bygdebøkene ligger digitalisert. Dag T. Hoelseth 26. nov 2012 kl. 13:58 (CET)
Jeg synes heller vi bør del opp i fylker. Da blir bøkene lettere å finne for brukerne, og for dem er det vel underordnet på hvilket nettsted de ligger. --EGL 30. nov 2012 kl. 11:30 (CET)
For min del er det helt i orden med fylkesinndeling. Dag T. Hoelseth 30. nov 2012 kl. 12:02 (CET)
Det er nok lurt å begynne arbeidet med fylkesinndelingen før listen blir for omfattende. Artikkelen beholdes, etter nødvendig redigering men med lenker til Liste over digitaliserte bygdebøker – Østfold (ev. "... for Østfold") osv. Dag T. Hoelseth 30. nov 2012 kl. 13:00 (CET)

Vestfold-slekt.net

Bygdebøkene på Vestfold-slekt.net er også tilgjengelige, selv om de ikke er digitalisert på samme måten som de i Bokhylla m.m. Hva skal vi gjøre med dem? Dag T. Hoelseth 30. nov 2012 kl. 00:23 (CET)

Jeg synes disse bør legges inn i den samme listen som kan splittes opp på fylker. --EGL 30. nov 2012 kl. 11:30 (CET)
Jeg støtter en fylkesinndeling, og det bør skje snart - før det blir for mange bøker i lista. --Grete 30. nov 2012 kl. 23:53 (CET)
I lista for Telemark har jeg delt opp i «Scannede bøker på Nasjonalbiblioteket» og «Andre ressurser». På den måten blir det litt klarere hva man får opp. Ellers ber jeg dere om å være så snille og fjerne bøker fra landsoversikten etterhvert som dere legger dem inn på fylkesnivå. Nå har jeg ryddet mye i landsoversikten ettersom jeg så at samme boka lå på to forskjellige steder. I landsoversikten bør det til slutt ikke ligge annet enn fylkeslista. --Leif B. Kristensen 13. des 2012 kl. 10:39 (CET)