Diskusjon:Ingvaldsen (Nils Ingvaldsen (1770–1842) fra Lunner, Hadeland) (etterslekt)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

Illustrasjoner

Kjempeflott artikkel, Espen! Men teksten er omfattende og trenger sårt illustrasjoner som kan bryte den opp. Har du noe på gang her også? Dag T. Hoelseth (diskusjon) 6. jun 2016 kl. 07:16 (CEST)

Hei, Dag! Jepp det ble større en jeg trodde det skulle bli. Meningen var egentlig bare lage et enkelt oppsett som felles referanse for de tre brødrene som havnet her på halvøya, men så har det ballet på seg mens jeg venter på flytting (alt jeg eier og har er pakket ned utenom pc og en sofa). Har dessverre ikke noe konkret ang. illustrasjoner, men det finnes fotografier av enkelte plasser/steder/personer i noen av bøkene i litteraturlista. Hva som kan fremskaffes har jeg enda ikke fått undersøkt. Kan kartutsnitt med stedsmarkeringer være noe å tenke på?--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 6. jun 2016 kl. 11:11 (CEST)
Kart er en god start, utsnitt fra kartverket skal være fritt tilgjengelig også så langt jeg kan forstå det. Det må da ellers finnes bilder av noen av Ingvaldsen-etterkommerne samt gårdsbruk/plasser i Oslobilder.no o.l.? Hva med gravbilder? Kan ta en tur på Grefsen i sommer hvis det er av interesse. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 6. jun 2016 kl. 14:59 (CEST)
Tok en kjapp stikkprøve; på Oslobilder ligger det fotografier av Wilse fra Kamphaug og Hakloa, samt diverse fra Maridalen som kanskje kan brukes. På DigitaltMuseum finnes noen av de samme bildene av Wilse i tillegg til et flott portrett av skogsbestyrer Nils Kamphaug. Der er også et eldre fint foto av et parti av Bærums Verk. Det kan jo være en god start.----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 6. jun 2016 kl. 15:45 (CEST)
Absolutt! Kjør på! Fordelen med Oslobilder.no er at bildene der er til fritt bruk, noe som ikke gjelder for alle bilder på DigitaltMuseum. Så man må være obs før man laster opp, jf. Slektshistoriewiki:Om bruk av bilder og andre illustrasjoner. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 6. jun 2016 kl. 16:14 (CEST)
Den er grei, Dag. Det vil imidlertid ta litt tid ettersom jeg først vil få på plass en del info og løse tråder på Kamphaugfolkene, deretter blir det etter planen flyttesjau i midten av neste uke. Etter det kan det ta to-tre uker før jeg er på nett igjen. Gravbilder fra Grefsen høres bra ut og er en god idè, om du har lyst og anledning.--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 7. jun 2016 kl. 16:52 (CEST)
Ser man det! Dette ble mange fine illustrasjoner som løfter artikkelen ytterligere! Kjempebra! Dag T. Hoelseth (diskusjon) 3. jul 2016 kl. 00:53 (CEST)
Ja, det ble mye bedre, og takk for at du rettet tekst og ordnet kategori for det ene bildet. Skal prøve etterhvert å få tak på flere illustrasjoner ettersom jeg kjenner til privatpersoner som sitter og ruger på bl. a. personbilder som er relevante for både denne og andre artikler. Ellers har jeg vært borte i en del interessante bilder på nettet som er beskyttet av copyright, og det kan tenkes jeg vil forsøke å innhente tillatelse for noen av de.--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 3. jul 2016 kl. 20:09 (CEST)
Dag, på Wikiforum/Admin. har du en tråd "Rettigheter". Kan jeg benytte den for kopier av eventuelle tillatelser hvis lykken står meg bi og det skulle hende seg at jeg mottar slike?--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 4. jul 2016 kl. 11:53 (CEST)
Jeg har visst oversett denne. Ja, legg gjerne kopi av tillatelsene der. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 8. jul 2016 kl. 08:26 (CEST)
Vet du hvordan det forholder seg med å bruke faksimiler fra Afteposten med stoff som er eldre enn 70 år? Har sendt forespørsel dit på e-post uten å få svar.----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 5. jul 2016 kl. 22:36 (CEST)
Jeg mener det bør være "innenfor", dvs. at stoffet ikke er under åndsverksbeskyttelse lenger. Ser at Lokalhistoriewiki illustrerer mange artikler med enten faksimiler eller skjermdumper. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 6. jul 2016 kl. 07:47 (CEST)
Det høres bra ut, takk for svar:)----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 6. jul 2016 kl. 20:26 (CEST)
Dag eller en annen administrator; på grunn av kløning fra min side ved filopplasting ble det lastet opp en ekstra fil som godt kan slettes: http://www.genealogi.no/mediawiki/index.php/Fil:Aftenpsten_19150726.jpg ----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 7. jul 2016 kl. 20:38 (CEST)
Herved utført. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 8. jul 2016 kl. 08:24 (CEST)
Supert! Takk skal du ha. ----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 8. jul 2016 kl. 15:06 (CEST)

Gravminner

Jeg tok en tur både på Vestre gravlund og Grefsen kirkegård i dag for å oppfylle noen "Findagrave.com requests" samt ta bilder av diverse gravminenr for planlagte artikler m.m. Da passet jeg på å ta noen bilder av gravminnene til diverse Ingvaldsen-etterkommere også. De er samlet i en egen kategori for oversiktens skyld. Du står selvsagt fritt til selv å bestemme hvor mange av bildene du vil bruke til å illustrere artiklene (eller ingen av dem!). Alternativt kan de jo legges inn i en egen galleriseksjon nederst.

Jeg har tre gravminnebilder som jeg ikke er helt sikker på er relevante for oversikten, så foreløbig har jeg ikke lastet dem opp:

  • Åage Willy Hansen (gravnummer 07.018.02.013), Grefsen kirkegård, som står inskribert på den andre siden av Kallerud/Hermansen-navnene, men jeg vet ikke hvordan han er tilknyttet slekten din
  • Andreas Kristiansen (1860–1930) og Kristian Kristiansen (1896–1979), gravnummer 07.015.12.014, Grefsen kirkegård, er gravlagt sammen med Per Hermansen (1920–2009) (sønn av Sigurd Hermansen), men navnet hans er ikke inskribert. Aner ikke hvordan disse to Kristiansene er knyttet til slekten. Du avgjør selv om det er relevant å laste opp bildet.
  • Gunnar Lien (1924–1985) og Synnøve Lien (1920-2011), gravnummer 07.027.04.009, Grefsen kirkegård, er gravlagt sammen med Anton Olsen Lørenskogen, som definitivt hører til din slekt, men hvordan tilknytningen er, vet jeg ikke (Synnøve er kanskje ett av barna til Anton og Jenny?). Lørenskogens navn står uansett ikke på gravstenen. Jenny var gravlagt et annet sted på kirkegården, men den graven ser ut til å være slettet (med forbehold om uleselige gravinskripsjoner og gravstener som har falt ned feil vei).

For øvrig:

  • En Asbjørn Hermansen (1912–1988), som jeg tror var en sønn av Johannes Hermansen, lå gravlagt på grav 07.029.06.008, men jeg kunne ikke finne gravstenen på felt 29, og etter å ha telt meg frem til rett rad og gravsted, fant jeg kun en ryddet plass. Men graven skulle jo først utløpe i 2022, så jeg synes det er litt rart. Er helt sikker på at jeg var på rett sted.
  • Gravstedet til Olaf Antonsen Lørenskogen (1912–1993) på Grefsen kirkegård finnes nok også, men her blingset jeg rett og slett på feltet og trodde jeg tok bilde av rett grav, men så viste det seg at jeg stod på nabofeltet. Skriften var nærmest uleselig, men jeg har i ettertid funnet ut hvilke navn gravminnet tilhører. Tror dog ikke jeg har tid til å lete etter Lørenskogen-graven på nytt med det første. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 9. jul 2016 kl. 22:11 (CEST)
Hjertelig takk, Dag ! Dette satte jeg veldig stor pris på, her var det mye interessant som helt sikkert skal brukes. Ikke minst bringer jo dette også dokumentasjon på en del årstall jeg ikke hadde fra før. Jeg skal gå gjennom dette materialet som en egen bolk etter jeg er ferdig med den familiegruppa jeg pusler med akkurat nå, som kanskje også kan være av interesse for deg mtp norsk-amerikanere. Fant nemlig ut i dag at en etterkommer etter Nils Ingvaldsen, Karen Hansen f. 1896 i Drøbak ble gift med William Hutchinson Wilse, en sønn av Anders Beer Wilse som flyttet tilbake til USA, men har ikke rukket å finne ut mer om det enda.
Ellers må jeg nevne at dette ikke er min slekt, det nærmeste jeg kommer er en søster av min tipp-oldemor som ble gift med en av Ingvaldsen-etterkommerne. Min interesse var egentlig av ren lokalhistorisk art ved de tre brødrene som havnet her på halvøya, og jeg visste ingenting om opphavet og slekten før jeg begynte på denne oversikten. Synes det er givende og morsomt å nøste opp i, finner stadig interessante personer og historier så en kan vel si at her er det selve reisen som er målet :-) ----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 9. jul 2016 kl. 23:05 (CEST)
Ja, jeg skulle ha skrevet "din slekt" i anførselstegn, da jeg jo ikke visste om det var en tilknytning eller ikke. Uansett svært spennende slekt! Bare ta gravminnene når du får anledning, forstår godt ønsket om å fokusere på en artikkeldel av gangen. Det er en Hermansen-grav på Østre Aker kirkegård også, skal se om jeg får tid til å fotografere den senere, må uansett fotografere graven til en grandtante av min kone.Dag T. Hoelseth (diskusjon) 9. jul 2016 kl. 23:26 (CEST)
Om jeg bruker noen av bildene du har tatt i artikler, med hvilken navnekombinasjon foretrekker du å bli kreditert med i billedteksten; Dag T. Hoelseth eller Dag Trygsland Hoelseth? ----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 10. jul 2016 kl. 00:18 (CEST)
Bruk gjerne fullstendig navn, som jeg har gjort i bildeteksten til gravminnet i Theodor Bull-artikkelen med flere. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 10. jul 2016 kl. 00:41 (CEST)
Den er grei! Dette gravminnet: http://www.genealogi.no/mediawiki/index.php/Fil:Thora_Elise_(1909-1945)_Olaf_(1911-1998)_Martinsen_gravminne_Vestre_gravlund_Oslo.JPG gjelder nok noen artikkelen uvedkommende personer. Personen i artikkelen, Thora Elvine ble født 7/5-1903 og ble konfirmert 1917 (hun levde opp), mens personen på gravminnet heter Thora Elise f. 31/1-1909, og er ikke døpt i V. Aker som hun burde vært mtp. foreldres bosted. I 1909 ville dessuten barnemor Jonette vært 50 år gl., ingen umulighet, men det bidrar til tanken om at ekteparet på gravminnet ikke har tilhørighet.----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 12. jul 2016 kl. 00:11 (CEST)
Ja, det ser ut til at jeg var for rask på labben her. Godt at du etterprøver arbeidet jeg gjør! :-) Jeg fjerner bildet fra Ingvaldsen-kategorien, men vil ellers beholde bildet, da man kan jo ikke utelukke at det vil bli bruk for det en eller annen gang. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 12. jul 2016 kl. 18:10 (CEST)
Ingen skade skjedd, og likeledes setter jeg stor pris på de korrigeringene som blir gjort på det jeg produserer. Det er for meg en av de store fordelene med å bruke wiki`n.----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 12. jul 2016 kl. 20:10 (CEST)
Jeg synes det pynter opp med fargebilder på siden og ser at du har tatt med ett gravminne foreløpig. Hvis du tar med bildet jeg tok på Grefsen kirkegård (Ruth og Olaf Lørenskogen, nåværende ref. 210), blir det bedre, synes jeg Elin Galtung Lihaug (diskusjon) 28. aug 2016 kl. 23:48 (CEST)
Hei, Elin:-) De fleste gravminnenbildene kommer nok på plass etter hvert, også det bildet du var så hyggelig å ta tidligere i sommer, og ja, det er fint bilde som jeg skal forsøke å få på plass ganske snart. Meningen er å bruke det nåværende overskuddet av illustrasjoner til å fylle opp ledig plass i de tilhørende avsnittene. Sitter selv med flere bilder og faksimiler som jeg enda ikke har lastet opp og brukt. Årsaken til at det tar tid er hensyn til plassering av de viktigste enkeltbildene i forhold til nærhet til relevant tekst, og samtidig er jo dette for meg en oppdagerferd i familiegrupper og personer jeg ikke har kjennskap til fra før, noe som gjør at jeg ikke vet hvor mye utvidelser i teksten (og med det utvidet plass til illustrasjoner) det vil bli etterhvert. Jeg vet jo ikke på forhånd hva jeg vil finne og hvor utvidelser i tekstblokkene vil komme. Hvis jeg da legger inn det meste som er tilgjengelig for raskt så vil det medføre noe ekstra plunder med flere gangers flytting og plassering, ikke det største problemet, men det stjeler tid fra granskningen som jo er det jeg liker best å gjøre og som du sikkert godt vet er tidkrevende nok;-) Uansett slipper jeg ikke tak i denne artikkelen med det første, finner stadig nye fliker å dra i og har enda ikke begynt på etterkommerne etter Anne Nilsdatter som ble gift til Ballangrud. Akkurat det avsnittet har jeg en følelse av kan bli ganske stort og ta lang tid, så her er nok å ta tak i fremover;-) --Espen Tjernshaugen (diskusjon) 29. aug 2016 kl. 03:05 (CEST)
Hei Espen, Takk for fin redegjørelse for dine planer! Det er klart at selve granskningen må gå foran :-) Elin Galtung Lihaug (diskusjon) 29. aug 2016 kl. 08:38 (CEST)
Da har jeg fått plassert bildet, og det gjør seg godt:-) ----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 29. aug 2016 kl. 17:32 (CEST)
Takk for det! Enig, fine farger på blomstene! (Jeg har endret lenken ved fotografens navn) Elin Galtung Lihaug (diskusjon) 30. aug 2016 kl. 00:51 (CEST)

Ingvald Hermansen, Østre Aker kirkegård

Da har jeg lastet opp gravminnet til Ingvald Hermansen også. Merk at det er én dags forskjell i fødselsdatoen i Anmeldte dødsfall i Aftenposten sammenlignet med fødselsdatoen oppgitt i kirkeboken du har lenket til i artikkelen din (27.8 mot 28.8). Dog utvilsomt samme person, siden Ingvald og Tor ligger i samme grav, og dåpen hans finnes i Vestre Aker (nr. 117). Resten av forskningen overlater jeg til deg. :-) Dag T. Hoelseth (diskusjon) 10. jul 2016 kl. 13:19 (CEST)

Igjen mange mange takk, Dag ! Som du sier dreier det seg ganske sikkert om samme person. Det er for meg umulig å si hva som er korrekt av 28. august i kirkeboka eller 27. august slik det står i "Anmeldte dødsfall" og på selve gravminnet. Dette er vel trolig ett av de tilfellene hvor man må sjekke fødselsrapporten fra jordmor for å få vite sannheten (jf. spørmålet om Thorbjørn Egners 12.12.12 som du fikk sjekket sannhetsgehalten på). Har ikke anledning til å få sjekket dette selv nå, og ettersom jeg i artikkelen hovedsaklig opererer med hele årstall tror jeg lar det være med det, men vil selvsagt skrive en merknad om dette i teksten når den tid kommer.----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 10. jul 2016 kl. 20:58 (CEST)

Flere gravminner fotografert 6. og 7. juli 2017

Jeg er alene hjemme noen dager denne uken og har derfor benyttet anledningen til å besøke en del gravlunder og kirkegårder i Oslo for å skaffe illustrasjoner til diverse prosjekter. Da har jeg også passet på å fotografere graver til personer som tilhører Ingvaldsen-prosjektet. Du har sikkert mange nok illustrasjoner nå, så du står selvsagt fritt til å bruke dem eller ikke. Men uansett er de vel kjekt å ha ... Flere graver ser ut til å være slettet. Det gjelder blant annet Eva Lilly Rønnings urnegrav (gravnr. 22.038.04.005) på Nordre gravlund. Der var dog kun gravstenen tatt bort, mens fundamentet og blomstene stod igjen, så dette må ha skjedd nylig. Videre synes også gravene til følgende personer være slettet: Lilly Marie Ruth Hansen (1894–1979), gravnr. 22.005, Hanna Marie Andersen (1892&nash;1938), gravnr. 22.025, Kaare Emil Lie (1905–1968), gravnr. 22.004.00.3-1, alle Nordre, samt Frida Lorck (1887–1963), Vestre gravlund, gravnr. 20.073. Med alle mulige forbehold om at jeg har oversett noe, men jeg er ganske sikker på at alle gravene på de respektive feltene ble gjennomgått. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 8. jul 2017 kl. 00:06 (CEST)

Dette var supert, mange takk skal du ha! - Ja, mange av gravstedene er slettet uten at jeg har nevnt det i artikkelen. Har oppfattet det slik at alle femsifrete gravnummer hos Gravferdsetaten i Oslo er slettede graver. Det er fortsatt ledige plasser til illustrasjoner, og noen kan sikkert med fordel byttes ut med noe av bedre kvalitet - så dette er så absolutt kjekt å ha i bakhånd. Akkurat nå har jeg mistet litt fokus på artikkelarbeidet pga maling av hus og diverse andre vedlikeholdsprosjekter i heimen, men jeg har samlet en del opplysninger og løse tråder som jeg vil fortsette å jobbe med når jeg kan arbeide mer uforstyrret. Nå rekker jeg bare å se over Brukerforumet og lese gjennom registre til Danske Kanselli 1800-1814: NORSKE JUSTIS- OG POLITIDEPARTEMENTET (3. DEPARTEMENTET), Kongelig resolusjon og ekspedisjon, Kongelig resolusjon, Forestillinger. Det er god lektyre til kaffen:). --Espen Tjernshaugen (diskusjon) 8. jul 2017 kl. 10:58 (CEST)
Du fortjener å gjøre andre ting innimellom ... :-) Ja, de fleste gravminnene i Oslo med femsifret gravnummer er nok slettet, men jeg har kommet over unntak, som gravminnene til kunstmaler Severin Grande (kommer vel tilbake til en artikkel om ham en eller annen gang) og Sigurd og Hildur Langfjell, så jeg sjekker alltid for sikkerhets skyld. Da jeg i 2015 besøkte Åmot kirkegård i Åmot, Østerdalen (ikke det første besøket, nei), så tok jeg jo nye bilder av gravminnet til tipptippoldefar Tollef Olsen Hoelseth (1825–1876) mfl. og oppdaget i etterkant at festet var slettet grunnet en misforståelse mellom kirkevergen og daværende fester. Vi var raske med å fornye festet. :-) Men det var en digresjon ... Danske Kanselli høres fortreffelig ut! Dag T. Hoelseth (diskusjon) 8. jul 2017 kl. 11:27 (CEST)

Gravminner fotografert i Nittedal og på Alfaset

Sist søndag slo jeg to fluer i en smekk ved å kombinere kirkegårdsbesøk i slektsforskningsøyemed med trening: Jeg syklet først fra Oppsal til Alfaset gravlund (i grunnen ikke så langt), deretter videre til Grorud kirkegård, så over Gjelleråsen til Nittedal kirkegård før jeg via Lillestrøm, Strømmen og Lørenskog tok turen hjem igjen. Dermed fikk jeg fotografert noen gravminner for egne prosjekter, men passet også på å ta bilder av flere Ingvaldsen-graver. Jeg oppdaget etterpå at jeg hadde glemt flere graver, så jeg tok en ny tur til Alfaset i dag (men da tok jeg bussen!). For Ingvaldsen-prosjektet tok jeg bilde av gravminnene til Knut og Inger Sophie Hermansen (Nittedal), Gunnar og Margit Moen (Nittedal), Karl Henry Larsen mfl. (Alfaset), Frank Harry Larsen mfl. (Alfaset) og Randi Elsa og Roar Malvin Thorstensen (Alfaset). Bildet av gravminnet til Frank Harry har jeg dog foreløbig valgt å ikke laste opp, da navnet hans er fullstendig skjult av blomstene. Du får si ifra hvis det likevel er av interesse. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 12. jul 2017 kl. 21:06 (CEST)

Flotte greier! Det hørtes ut som en fin tur og en god måte å benytte søndagen på. Langt flere burde gjort det samme istedenfor å bruke bil når avstand og terreng er overkommelig. Selv har jeg aldri hatt førerkort, og frem til jeg var utsatt for en ulykke brukte jeg sykkel både som hovedtransportmiddel og til trening . og vet derfor også at det kan være hyggelig og fint på Romerike når man ser det fra et sykkelsete:-) Skal få på plass flere av bildene i artikkelen ved anledning, men først må jeg gjøre meg ferdig med noe annet jeg holder på med akkurat nå. Tusen takk for den gode hjelpen.--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 12. jul 2017 kl. 22:12 (CEST)
Bare hyggelig! Glemte å nevne at gravene til Karl Alfred Nilsen (d. 1943) og Birger Nilsen (d. 1945) på Nittedal kirkegård ser ut til å være slettet. Med alle mulige forbehold om at jeg har oversett dem. Men korsgraven til Karl Alfred burde jo være lett gjenkjennelig. Slekt og Data har heldigvis sørget for bilde, men du må selvsagt be om fotografens tillatelse til å ev. gjengi det her. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 12. jul 2017 kl. 22:34 (CEST)
Fint at du har lagt noen av bildene jeg har tatt den siste uken – husk dog at årstallet skal være 2017, ikke 2016. :-) Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. jul 2017 kl. 19:58 (CEST)
Ah, det var en detalj jeg glemte underveis – det vil bli fixet innen et døgns tid, beklager så mye. Bildene av gravminnene til Moen og Lyseng er også ment å komme på plass etterhvert, men ettersom de inneholder for meg ny informasjon som det kan jobbes videre med vil jeg ta det først. Flere av bildene du tok avdekket gledelig nok flere opplysninger som jeg tidligere enten har oversett eller ikke funnet. :-)
Utført for de bildene du tok på søndag, men kjenner ikke gangen i copyrightrutiner. Skal tidliger års merking også oppdateres til gjeldende år?--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 13. jul 2017 kl. 20:34 (CEST)
Nei, man skal følge det året som er oppgitt i selve bildefilinformasjonen. Bildene jeg tok i fjor sommer skal eksempelvis alltid merkes med 2016. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. jul 2017 kl. 22:20 (CEST)
Takk skal du ha, da håper jeg lærdommen blir sittende der den skal. ;-)--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 13. jul 2017 kl. 22:43 (CEST)

Portettbilder i eldre bøker

Ser at en del biografiske bøker inneholder brukbare portretter. Eksempelvis har denne boken et portrett jeg kunne tenke meg å benytte: Studenterne fra 1880 : biografiske meddelelser samlede i anledning af deres 25-aars studenterjubilæum, Kristiania : Malling, 1905. Boka er eldre enn 70 år, så den siden er jo grei, men hva med forlagsrettigheter osv. Er det noen som vet om det er greit å publisere bilder hentet fra denne boka? ----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 14. aug 2016 kl. 21:49 (CEST)

Se nærmere om vern av bilder her. Boken er så gammel at jeg ikke kan tenke meg at forlaget sitter på noen rettigheter lenger. Eiksterer forlaget fortsatt? Dag T. Hoelseth (diskusjon) 14. aug 2016 kl. 21:37 (CEST)
Forlaget Malling eksisterer nok ikke lenger, men så finnes ting som oppkjøp og innlemmelse i andre selskaper med overtagelse av rettigheter. Men det virker litt søkt å begynne med detektivarbeid for å finne ut av det ja, så tror nok jeg tar sjansen på å bruke bildet. Takk for svar:) ----Espen Tjernshaugen (diskusjon) 14. aug 2016 kl. 21:48 (CEST)

Liv og Leiv Engerdal

Jeg ble nærmest rørt da jeg i kveld endelig oppdaget at Hoelseth-slekten hadde blandet seg inn i Ingvaldsen-artikkelen! :-) Valdine var en søster av min tippoldefar Ole Tollefsen Hoelseth. Og jeg var i begravelsen til Leiv i 1993, møtte da såvidt den gjenlevende søsteren til Leiv, Valborg Westby (1904–1996). En stund senere besøkte jeg en gjenlevende svigerinne, Karine Engerdal, f. Reiersen (1913–1997), som fortalte litt om søsknene Engerdal, men det kom aldri frem der at Liv var Leivs andre hustru, jeg visste bare at Liv hadde vært gift en gang tidligere. Så dette må jeg forske nærmere på! Jeg har for øvrig registrert etternavnet Bøhler på Livs mor, men noten i slektsoversikten min oppgir ingen kilde ... Dag T. Hoelseth (diskusjon) 9. des 2016 kl. 21:53 (CET)

Ja, det var litt pussig og artig dette her, og vi har begge slektninger som gifter seg inn med etterkommere av Nils Ingvaldsen. Interessant det du forteller om Bøhler, om faren til Livs mor vet vi ingenting bortsett fra navnet Kristen Kristensen - kanskje det ligger noe der? - Tok det ikke med i artikkelen, men om du er interessert i å vite litt mer om stedene hvor Leiv Engerdal var bosatt og tjenestegjorde, så søk på navnet i Aftenposten hvor det finnes frabeordringer og beordringer for 1956, 1958, 1963 og 1966. --Espen Tjernshaugen (diskusjon) 10. des 2016 kl. 14:27 (CET)
Takk for tipset! Det er en stund siden jeg har sett på denne grenen av familien min. Verken Leiv eller søsknene fikk barn slik at grenen har dødd ut, og derfor har jeg vel ikke gjort så mye siden intervjuet med Karine en gang på 90-tallet. Etter jul skal jeg se om jeg finner frem og får skannet bildet av graven til Leiv og Liv ... Leiv var ellers i konsentrasjonsleir i Polen under krigen, det var interessant å lese dokumenter om krigsfangenskapet hans på Riksarkivet. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 10. des 2016 kl. 19:30 (CET)
Når jeg ser nærmere på lysningsprotokollen som du viser til, så står det da "nei" i kolonnen for tidligere ekteskap for Leiv? For Liv står det skilsmissebevilling 14/3 47 og skifteattest 16/4 47. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 10. des 2016 kl. 20:39 (CET)
Ja, her må jeg ha forvekslet og blingset noe voldsomt da jeg samlet og sorterte opplysningene. Dette må jeg selvølgelig rette opp straks. --Espen Tjernshaugen (diskusjon) 10. des 2016 kl. 21:55 (CET)
Fint! Da går jeg tilbake til å stole på notatene mine etter intervjuet med Karine! Dag T. Hoelseth (diskusjon) 11. des 2016 kl. 00:50 (CET)