Slekten Horn. Minneblader III (bok)

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
Tittel Slekten Horn. Minneblader III.
Om to grener av slekten i Norge,
med en linje i Canada som
har utløpere i Australia
og New Zealand
UtgiverBirger A. Bull
UtgivelsesstedOslo
Årstall1988
Sideantall115 s.
SpråkNorsk
NoterSupplement til C. W. Ludv. Horn.
Mindeblade om dem fra hvem jeg
stammer. Hamar 1910.
BibliotekkatalogOria
Digitalt tilgjengeligNB

Birger A. Bull ga ut Slekten Horn. Minneblader III. Om to grener av slekten i Norge, med en linje i Canada som har utløpere i Australia og New Zealand[1] i Oslo 1988.

Det finnes flere slekter Horn, og denne boken handler om Hornslekten fra gården Horn. Som stamfar regnes tollkontrollør Lars Nilsen Horn (1660–1735). Boken er en fortsettelse av C. W. Ludv. Horns utgave Mindeblade om dem fra hvem jeg stammer fra 1910–1913.[2]

Omtaler og anmeldelser

Lege og formann i NSF Per Seland (1924–1991) anmeldte Slekten Horn. Minneblader III. Om to grener av slekten i Norge, med en linje i Canada som har utløpere i Australia og New Zealand i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift 1989–90[3]

«Det finnes mange Horn-slekter i Norge. Kun de færreste av dem kan henføres til gårder ved navn Horn i Norge. Den slekten som denne bok omhandler kan føres tilbake til tollkontrollør Lars Nilsen Hom, 1660–1735. Slekten ble første gang beskrevet av C. W. Ludv. Horn i 1910 i boken «Mindeblade om dem fra hvem jeg stammer». Det som nu foreligger er et supplement med fremføring av slektsgrenene til våre dager.

Boken har til dels meget fyldige biografier om enkelte av slektens eldre ledd. Den har dertil gode fotografier. Det er nyttig at eldre slektsbøker fornyes. La oss håpe at andre slekter også kan se seg i stand til det. Trykningen av boken ser ut til å være et fint eksempel på teamwork innen en slekt. Det er således Adolph Denis Horn som har stått for lay-out, Kari Horn for satsen mens montasjen er foretatt av Anna Catharina Horn. P.S»

Referanser

  1. Bull, Birger A. Slekten Horn. Minneblader III. Om to grener av slekten i Norge, med en linje i Canada som har utløpere i Australia og New Zealand. Oslo, 1988.
  2. Horn, C. W. Ludv. Mindeblade om dem fra hvem jeg stammer. 2 bind. Hamar, 1910–1913.
  3. P[er] S[eland]: «Slekten Horn. Minneblader III», NST, bind 32, 1989–90, s. 83–84.

Litteratur

Se også

  • Horn (Store norske leksikon/snl.no)