Heraldisk Tidsskrift

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
Heraldisk Tidsskrift
LandSkandinavia
KategoriHeraldikk
FormatA5
Frekvens2 ganger årlig, 32–64 s.
Grunnlagt1960
UtgiverHeraldisk Selskap
Ansvarlig redaktørKaare Seeberg Sidselrud
SpråkNorsk, svensk, dansk
BibliotekkatalogOria
NettstedHeraldisk Tidsskrift

Heraldisk Tidsskrift er et nordisk tidsskrift som utgis av den skandinaviske foreningen Heraldisk Selskap (Societas Heraldica Scandinavica). Utgivelsen startet i 1960 og kommer vanligvis med to hefter pr. år.

Tidsskriftet har artikler om heraldiske emner og aktiviteter, alle typer våpenskjold og en del beslektede emner; flagg, bumerker, seglmerker, symboler m.m. Det er særlig artikler om nordiske forhold, men også om heraldikk i andre land, internasjonale kongresser og annet. I nesten alle hefter er det artikler på norsk og/eller som angår Norge. Tidsskriftet er rikt illustrert – også med fargebilder. Artiklene som trykkes i tidsskriftet har vært undergitt fagfellevurderinger. Heraldisk Tidsskrift er en vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1.[1]

Forfatterne av artiklene er for det meste nordiske, men også enkelte fra andre land. Blant dem som har skrevet i tidsskriftet er Hallvard Trætteberg, Hans Krag, Allan Tønnesen (Danmark; tidligere dets redaktør), Nils G. Bartholdy og Peter Kurrild-Klitgaard (begge: Danmark). Dessuten er artikler skrevet av bl.a. følgende fra Norge: Harald Nissen, Knut Johannessen, Tore Hermundsson Vigerust, Hans Cappelen, Kaare Seeberg Sidselrud og Tom Sverre Vadholm.

Tidsskriftets redaktør er for tiden den norske seniorrådgiver, cand.mag. Kaare Seeberg Sidselrud. I tidsskriftets redaksjonsråd sitter bl.a. førstebibliotekar, cand.real. Harald Nissen. Andre norske rådsmedlemmer er cand. philol.Terje Bratberg, dr. polit. Jan Oskar Engene og professor Erla Bergendahl Hohler. Rådet består dessuten av medlemmer fra Danmark, England, Finland, Island, Skottland, Sverige og USA.

Referanser

Eksterne lenker