Våre falne (database)

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
Skjermbilde av VGs database, kapittel I.
Skjermbilde av VGs database, kapittel II.

Våre falne er en database (Se Eksterne lenker) hvor man kan søke frem opplysninger om de 11 724 nordmennene som omkom under 2. verdenskrig. Databasen ble lansert 9. april 2015 i anledning 75-årsmarkeringen for den tyske invasjonen av Norge.

I kapittel I kan man ved søk etter person, sted eller hendelse få frem informasjon om de 11 724 som falt for Norge i perioden 1939–1945. Angitte eksempler er De som døde i Auschwitz, Bombingen av Laksevåg og Senkningen av Panserskipet Norge. I kapittel II kan man lese nærmere om hvor nordmennene døde.

Datagrunnlag

DIS-Norge og Nasjonalbiblioteket står for datagrunnlaget. Hovedkilden for databasen er firebindsverket Våre falne, hvis opplysninger om navn, steder og datoer er tastet inn av frivillige i DIS-Norge. Andre opplysninger er hentet fra nettsider som Sjømennenes minnehall, Warsailors.com og Kristian Ottosens bok I en slik natt fra 2005.[1]

Diskusjonsfora, nyhetsgrupper

Referanser

  1. Engan, Øyvind/Engebretsen, Dan Kåre. «11 724 norske krigsskjebner. Her er alle ofrene for krigen i Norge», VG.no 9. april 2015.

Litteratur

Se også

Eksterne lenker