Diskusjon:Hellen (Samuel Hansen Hellen) (etterslekt)

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Illustrasjoner

Denne artikkelen begynner også å bli moden for noen illustrasjoner ... :-) Dag T. Hoelseth (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 08:24 (CET)

Ja, det er noe jeg faktisk har tenkt en del på, da først og fremst om et hovedbilde i toppen som kan representere personen Samuel Hellen. Der har jeg ikke klart å finne noe av kvalitet, men er stadig på utkikk.--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 13:27 (CET)
Jeg har fangefoto av Sigurd Hellen, og blant etterkommerne etter Samuel Hellen finnes det inngiftet minst en person som var en kjent SS-soldat/frontkjemper og andre igjen som var tilnyttet NS. Disse bør det være mulig å skaffe illustrasjoner til i en eller annen form, men jeg har foreløpig utelatt det fra teksten i artikkelen, og er i sterk tvil om det i hele tatt bør publiseres. Eventuelle illustrasjoner til dette, før andre og mer uskyldige illustrasjoner er på plass vil vel uansett stjele all oppmerksomhet og fokus fra det øvrige innholdet. Hva tror du om det?
Godt spørsmål. Det er fortsatt ikke så lenge siden krigen, mange sliter fortsatt med skamfølelse og såre følelser på grunn av foreldrenes rolle under krigen, selv om de selv selvsagt er uskyldige. Noen vil akseptere historien som den var, andre vil helst skyve den under teppet. Det er vel ikke nødvendigvis noe rett svar her, folk vil ha forskjellige meninger og reagere forskjellig uansett hva vi lander på. Fokuset bør vel uansett være på Sigurd. Så om du følger planen og tar "uskyldige" illustrasjoner først, så kan du flette inn bilde av en og annen untersturmführer etter hvert... Ser jo at Lokalhistoriewiki forteller historien som den var. Vi bør kanskje samle administrasjonen og andre interesserte til et møte for å diskutere slike ting, ev. ta det på forumet. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 18. nov. 2017 kl. 21:08 (CET)
Det ser ut til at vi har et ganske likt syn på dette, noe som er bra, og en diskusjon om temaet er alltid nyttig. Det kommer nok illustrasjoner på plass etterhvert, men for tiden blir det mye hopping fra det ene til det andre så jeg vet ikke helt når.--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 18. nov. 2017 kl. 23:46 (CET)