Diskusjon:Gravregistre

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Drammen kommune

Drammen slo seg sammen med Nedre Eiker og Svelvik kommune fra 1. janaur 2020. Frem til nå har vi satt lenker til søkefelt for Nedre Eiker og Svelvik bak Drammen. Når jeg nå søker på tilfeldig valgt slektsnavn Evensen i søkefeltet for Drammen, får jeg opp både kirkegården i Svelvik og i Nedre Eiker, hvilket vel må bety at Drammen nå dekker hele "nye Drammen" og at lenkene til Nedre Eiker og Svelvik kan fjernes. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 18. jan. 2021 kl. 11:08 (CET)

Ja, det høres da greit ut. Takk for at du ordnet det. Kommunesammenslåinger klarer jeg alltids å tilpasse meg, men jeg har store problemer med å godta og å ta i bruk de nye fylkene som gjør nesten enhver stedsangivelse mer upresis, uklar og uoversiktelig. Jeg håper bygdebøkene foreløpig kan fredes fra det. Beklager digresjonen, det emnet bør vel ha en egen diskusjon etterhvert.--Espen Tjernshaugen (diskusjon) 18. jan. 2021 kl. 16:35 (CET)
Jeg tror vi skal kunne klare å få til flere "innganger" som tilfredsstiller både nåværende og tidligere inndelinger. Tanken har lenke vært å ta utgangspunkt i 1947-kommuneoversikten og legge bygdebøker og andre lokalhistoriske verk der samt lenker til andre sentrale lokale kilder. Det skal bli orden på det etter hvert, men det har ikke vært tid til å få det på plass ennå – i fjor gikk det meste av tiden min til prestehistorieprosjektet. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 18. jan. 2021 kl. 21:28 (CET)