Diskusjon:Gording (fra Sandefjord) (slekt)

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Inngiftes foreldres oppvekststed/hjemsted

Hei - Jeg er usikker på hvorfor du skriver Johan Elias Jeremiassen, Kviteseid, og Ellen Serine Knudsen, Arendal, når de levde i Porsgrunn. Hilsen Hans Cappelen (diskusjon) 25. nov 2016 kl. 13:40 (CET)

Jeg pleier å skrive hvor foreldre til inngifte kommer fra (fødselssted og/eller oppvekststed), og i dette tilfellet kommer de fra hhv. Kviteseid og Arendal.Dag T. Hoelseth (diskusjon) 25. nov 2016 kl. 14:49 (CET)
OK, men litt rart når Serine var født på Saltrød i 1846, men kom med familien til Porsgrunn i 1855. Saltrød lå da i Østre Moland. Johan hadde den største delen av sin økonomiske virksomhet i Porsgrunn. Kanskje en ide å legge til "født i" ved disse stedsangivelsene for å gjøre det klarere for leserne? Hans Cappelen (diskusjon) 25. nov 2016 kl. 17:55 (CET)
Jeg vet ikke hvor rart det egentlig er. Det er selvsagt mange måter å sette opp en slektsoversikt på, min er sikkert ikke noe bedre eller verre enn andres. Tanken bak oppsettet mitt er å gjøre jobben litt lettere for andre som kommer over Gording-artikkelen på grunnlag av treff på Knudsen eller Jeremiassen. Da er det vel ikke så rart at man bruker fødsels-/oppvekststed som utgangspunkt. Annen relevant informasjon, som forskjellig fødsels- og oppvekststed, kan ev. legges inn i en fotnote. Utfordringen her er selvsagt at det i 1885-tellingen står at Ellen Serine var født i Arendal, mens det står Østre Moland i 1865-tellingen. Jeg retter gjerne opp til Austre Moland, men skulle gjerne sett dåpsoppføringen først ... Dag T. Hoelseth (diskusjon) 25. nov 2016 kl. 20:44 (CET)
Fant endelig dåpen til Ellen Serine Knudsen – i Tromøy kirke, av alle steder – etter først å ha sjekket konfirmasjonen hennes i Porsgrunn. Tromøy var visst en del av daværende Austre/Østre Moland kommune frem til 1878. Man lærer noe hver dag ... Dag T. Hoelseth (diskusjon) 27. nov 2016 kl. 22:32 (CET)