Brukerdiskusjon:Terje P-D

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Takk for at du er i gang med Moss-gårdene, Terje! Men vennligst se litt på Gårder i Søndre Land og standardiseringen av titlene til artiklene - foreslår at du skriver hhv. "(gård i Moss bysogn)" og "(gård i Moss landsogn)". Dag T. Hoelseth 4. okt 2012 kl. 18:10 (CEST)

Hei, Dag (Er dette måten jeg kan sende beskjed på, tro????) Jeg tittet ikke på Søndre Land, men på Biri før jeg begynte... Og for å være ærlig syntes jeg Søndre Land ble rotete å lese! Dessuten bør det vel skrives noe om gårdene som sådan, dvs. når de er ryddet og første gang nevnt osv. Da bør gårder som er delt nevnes sammen! Terje 4. okt 2012 kl. 18:28 (CEST)
Vel, det er nok mer naturlig å fortsette diskusjonen der den startet, nemlig på din brukerside. Håper det er greit at jeg flyttet diskusjonen! Det er selvsagt mange måter å strukturere gårdshistorien på, og administrasjonsgruppen er selvsagt lydhøre for andres vurderinger, men nå er den hittil valgte strukturen kommet frem etter diskusjon (du var da med på deler av dette møtet?), og foreløbig synes vi det fungerer bra. Hvordan man skal strukturere gårder som er er delte er interessant diskusjon, men vi bør være enige om hva artiklene skal hete. Det er mange Helgerød-gårder i det ganske land, så Helgerød (gård i Moss sogn) er en god løsning når man også skal skrive om Helgerød (gård i Stokke sogn), som jeg stammer fra, eller Helgerød (gård i Sandar sogn), for å ta et par eksempler. Dag T. Hoelseth 4. okt 2012 kl. 22:09 (CEST)
Beklager, men det var først nå jeg skjønte hvordan jeg kan fortsette på min egen side. Jeg tror vi snakker litt forbi hverandre. Siden som inneholder oversikten over gårder i et sogn som Gårder i Fluberg sogn bør det på gårdsnavnene bare stå gårdsnavnet. Å føye på Gårder i Fluberg sogn skaper bare uoversiktelighet siden du vet at det er Fluberg det er snakk om. Dessuten synes jeg for min del at det er unødvendig med dette ekstraleddet for Fluberg resp. Hov. Synes det er bedre å sette det opp som jeg har gjort det for Moss ved å angi prestegjeldet som en overskrift og lage skille på det viset. Det du snakker om er når du er inne på selve gårdens side, og her kan jeg være enig med deg, delvis. Synes at det bare bør nevnes selve prestegjeldet og ikke hele reksten din, slik at det blir som følger Helgerød (Moss). Ja, jeg var med på et møte, men kan ikke huske at vi diskuterte disse detaljene! PS! Skal det være slik at når man klikker på et bilde så kommer informasjonen om selve bildet opp? Ville det ikke være mer naturlig å gå til siden som bildet skal representere? PS2! På døren inn til biblioteket bør det settes opp en liten lapp med åpningstidene. God natt. Terje
Jeg skulle nok ha sjekket Gårder i Fluberg sogn før jeg svarte, for oversikten er ikke standardisert slik den skulle ha vært. Der har Grete eller jeg en oppgave å gjøre i helgen. Det skal kun stå gårdsnavnene i oversikten, men lenkenavnene "under" skal ha "(gård i Fluberg sogn)" inkludert. Tittelstrukturen ønsker vi dog å beholde. Dag T. Hoelseth 5. okt 2012 kl. 08:02 (CEST)
Hei Terje! Når det gjelder lenker til bilder, er formatet "låst" til programvaren for wiki. Hvis du sjekker på f. eks. no.wikipedia.org eller en.wikipedia.org, vil du se at man alltid kommer til siden med informasjon om bildet når man klikker på det. Hilsen Elin --Elin Galtung Lihaug 5. okt 2012 kl. 09:04 (CEST)
Det er nok mulig å overkjøyra korleis lenking fungerer for eit bilete. Det er td. gjort i malen Krigsutmerkelser som td. er nytta her. Athos 5. okt 2012 kl. 10:20 (CEST)