Slektshistoriewiki:Nyheter og annen informasjon

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Denne siden inneholder nyheter og annen informasjon om Slektshistoriewiki. Administrasjonen vil her fra tid til annen legge ut nyheter om større prosjeker samt informasjon som er viktig for leseropplevelsen m.m. Siden Slektshistoriewiki:Aktiviteter vil i hovedsak informere om møter for administrasjonen, wikikurs, skriveverksted m.m.

08.06.2017: Digitalarkivet.no, lenker

Digitalarkivet informerer i dag at "Da har vi fått fikset så de gamle, permanente sidelenkene fungerer igjen. Takket være mange eksempler her i forumet har vi nok av eksempler å teste på, så da skal alle varianter være testet. Så vidt vi da vet skal alt av lenker som er ment å bli videreført fungere. Dvs. permanente sidelenker og bildelenker til skanna materiale, samt lenkene til personvisningene i digitalarkivet. Merk at lenkene til forskjellige søkeskjemaene og tekstsidene ikke vil fungere lenger, og de vil heller ikke være mulig å videreføre."

Dette betyr at omleggingen ikke fører til så mye merarbeid som vi fryktet tirsdag. Men det er fortsatt en del lenker som må erstattes, og vi bør som nevnt tirsdag ta for oss Kildeportalen først.

06.06.2017: Digitalarkivet.no

Arkivverket og Digitalarkivet fikk nye nettsider tirsdag 6. juni 2017. Dette har medført en del «barnesykdommer» som sikkert vil bli leget etter hvert, men omleggingen har dessverre også medført at en god del lenker som gikk til sider uten pf-ident ikke lenger vil virke. Leserne må derfor forvente en del døde lenker inntil vi får ryddet opp. Vi håper at brukerne på Slektshistoriewiki blir med på en dugnad for å rydde opp – i det minste at de tar et ansvar for sider de selv har bidratt vesentlig til. Kildeportalen bør prioriteres. Ta kontakt med administrasjonen hvis du lurer på noe.