Mal:Kolonner

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
[se] [rediger] [oppdater] Template-info.svg Maldokumentasjon


Formål

Brukes for å få et antall kolonner som tilpasser seg skjermbredden. Malen vil da bruke noen globale definisjoner slik at antall kolonner brukt på siden er likt i alle aktuelle lister, og antall kolonner er i tillegg slik at de passer med vindusbredden.

Ved utskrift settes det tre kolonner uavhengig av nettleserens bredde.

Typisk vil malen brukes der en liste har en enkelt naturlig følge og hvor det ikke finnes alternative tolkinger av denne. Eksempler på slike et tallfølger, fargerekker og lignende. Slike følger er ofte omtalt som enumeration, som er en opplisting av elementene i et multiset.

Bruk

Malen {{Kolonner}} settes inn rett over den aktuelle lista. Både ordnede og uordnede lister tilpasses, men ikke datalister. Malen tar en parameter som brukes som overskrift, utelates denne så legges malen inn som skjult.

Eksempler

Tilgjengelig plass vil bestemme hvor mange kolonner som brukes, og dette vil endre seg om vinduets størrelse endres. Nedenfor er dette vist sammen med en ordnet liste.

Dette er en demo på bruk av kolonner
  1. okta
  2. guokte
  3. golbma
  4. njeallje
  5. vihtta
  6. guhtta
  7. čieža
  8. gávcci
  9. ovcci
  10. logi

I underseksjonen Somalia#Administrativ inndeling er malen brukt sammen med en ordnet liste.

Bugs

Internet Explorer feiler konsistent i alle utgaver til og med versjon 9 med column-count og viser lista i en enkelt kolonne. Varianter av denne nettleseren har problemer med selektorer av typen siblings til og med versjon 6.

Ved utskrift til enkelte spesielle filer, og fra enkelte nettlesere, så blir ikke antall kolonner satt til en fast verdi. I disse tilfellene er det litt tvetydig hva som velges av de enkelte nettleserne. Typisk vil dette gjelde utskrift til PDF og lignende formater.

Se også

{{
 #ifeq: vis | vis
|
 |

</noinclude>