Hjelp:Lag ny artikkel

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

For å gjøre det så enkelt som mulig å lage sin første artikkel, har vi satt opp prosessen i 4 punkter nedenfor. Det kan lønne seg å ha artikkelen skrevet i word eller et annet tekstbehandlingsprogram på forhånd, slik at du har artikkelen lagra på din egen datamaskin. Om du har vært for lenge inne på en wikiside uten å gjøre noe, hender det nemlig at Slektshistoriewiki logger deg ut av siden.

  1. Søk på det navnet du vil gi artikkelen i søkefeltet i menyen til venstre. Hvis det ikke finnes noen slik side allerede, vil du få beskjed om at du kan opprette siden. Dersom du er i tvil om hva du skal kalle artikkelen din, lønner det seg å lese hjelpesiden om navngiving av artikler.
  2. Klikk på «opprette siden».
  3. Legg artikkelteksten inn i redigeringsvinduet. Dersom du har skrevet teksten i en tekstbehandler åpner du filen teksten ligger i og merker den. Høyreklikk på den merkede teksten, og velg «kopier». Åpne nettleseren, høyreklikk på redigeringsvinduet og velg «lim inn». Trykk til slutt på «lagre siden».
  4. Nå er artikkelen din lagret, men som du ser, ligner den ikke en wiki-artikkel enda. Dersom du vil gi artikkelen din et wiki-utseende, les mer om formatering på Hjelp:Knapper og koder.

NB!

Før du starter en ny artikkel er det viktig at du sjekker at den ikke allerede finnes under et annet navn. Eksempler kan være ulike måter et navn staves på, som Christiania eller Kristiania, Munk eller Munch, Bergen kommune eller Bergen - for å nevne noen. Dersom artikkelen allerede finnes er det klokt å likevel opprette den alternative, men da kun med følgende innhold:

#REDIRECT[[eksisterende artikkelnavn]]

Dette gjør at andre som søker etter artikkelen vil sendes videre til det stedet den ligger. I enkelte tilfeller kan det være godt om du tar kontakt med en veileder eller administrator dersom du mener at navnet artikkelen har virkelig er villedende eller feil. Legg igjen beskjed på diskusjonssiden hos dem.