Diskusjon:Solli (gård i Skåtøy sogn)

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Navnestandardisering

Velkommen som aktiv bruker på Slektshistoriewiki! Som du kanskje har observert har vi ikke kommet helt i gang med gårdshistorieprosjektet ennå, og det gjenstår en del arbeid med maler (blant annet hva som skal med i en gårdsartikkel av faste elementer) og enkelte avgrensninger. Men det vi i administrasjonskorpset foreløbig er blitt enige om er at artikkelnavnene for gårder skal standardiseres etter hvilket sogn de tilhører, slik at vi unngår kollisjon med lignende navn i andre sogn. Det betyr at arikkelnavnet for Solli skal være Solli (gård i Skåtøy sogn) så fremt Solli er dagens offisielle navn på gården. Det kommer ikke klart frem for meg (har forsøkt å søke). Kan du hjelpe? Det er mye uenighet om stedsnavn rundt om i landet, men vi er nødt til å følge én standard, og da ønsker vi å bruke Norgeskart.no.

Et eksempel på gårdshistorie er for øvrig Granum (gård i Fluberg sogn). Malen for infoboksen er her: Mal:Infoboks bygning. Vi ønsker også henvisning til O. Ryghs omtale av gården.

Din påmelding gir meg ihvertfall et initiament til å få fortgang i arbeidet til å få mer på plass! Administrator: Dag T. Hoelseth (diskusjon) 17. nov 2015 kl. 00:10 (CET)

Referanser

Henvisninger skal skrives slik: <ref>[https://no.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A5t%C3%B8y] Skåtøy] (Wikipedia, bokmål).</ref>. Tilsvarende med de andre stjernefotnotene. For at disse fotnotene skal virke skal det under overskriften ==Referanser== stå {{Referanser|}} Dag T. Hoelseth (diskusjon) 17. nov 2015 kl. 00:16 (CET)

En annen sak er at vi bør styre unna Wikipedia som kilde. Man må gjerne legge inn henvisning til en Wikipedia-artikkel under eget avsnitt, "Eksterne lenker", men ikke som direkte kilde. Skåtøy-artikkelen på Wikipedia har jo ingen henvisninger utover litteratur. Jeg skal finne frem til Lovtidend-kunngjøringene innen kort tid. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 17. nov 2015 kl. 08:26 (CET)