Diskusjon:Slektsbøker

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Lenke til bokpresentasjon

I Diskusjon:Galtungslekten i fortid og nutid (bok) ble det foreslått å lage lenke fra oversikten over digitaliserte slektsbøker til artikler med omtale/anmeldelse av den aktuelle boken. Jeg har gjort et forsøk for Drammensslekten Wiborg. Sikkert andre måter å gjøre det på. Bare kom med innspill! Dag T. Hoelseth (diskusjon) 10. feb. 2021 kl. 20:32 (CET)

Jeg synes dette fungerer ganske bra. Ville det være bedre å endre fra "Bokpresentasjon" til "Bokanmeldelse"? Jeg synes det er mer presist. Det kunne tas med at det er en bokanmeldelse fra Norsk Slektshistorisk Tidsskrift, jeg synes det er viktigere enn at den er på Slektshistoriewiki. Forslag: "Bokanmeldelse i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift". Denne informasjonen kunne plasseres i en nye spalte, slik at det blir tre vertikale spalter i stedet for to (Slektens navn - Bokens tittel - Bokanmeldelse). Dersom slekten har artikkel på Slektshistoriewiki så ville det forresten vært lettvint for brukerne hvis det lenkes til artikkelen fra slektsnavnet. Sølvi Løchen (diskusjon) 10. feb. 2021 kl. 21:17 (CET)
Jeg er enig i alle de gode forslagene fra Sølvi --Elin Galtung Lihaug (diskusjon) 11. feb. 2021 kl. 00:20 (CET)
Fine forslag, Sølvi. Det krever noe omkoding, men det er ingen stor sak. Du tenker altså Slektsnavn - Bokens tittel - Bokanmeldelse - Slektsartikkel? Eneste innvending jeg har mot "Bokanmeldelse" er at det finnes flere bokomtaleartikler som ikke har bokanmeldelse. Derfor er det kanskje litt inkonsekvent med "Bokanmeldelse" som fellesbetegnelse. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 11. feb. 2021 kl. 09:45 (CET)
Kanskje bruke "Bokanmeldelse/bokomtale"? -- Elin Galtung Lihaug (diskusjon) 11. feb. 2021 kl. 10:05 (CET)
"Bokanmeldelse/bokomtale" eller "Bokanmeldelse/-omtale" fungerer fint for meg. Slektsbokoversikten har noen feilkoder fra før av (man kan ikke redigere bare under den enkelte bokstaven, men må redigere fra hele siden). Det er lett gjøre om, men noe koding blir det jo. Skal se om jeg kan få fikset det i løpet av helgen. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 11. feb. 2021 kl. 11:35 (CET)
Det er kanskje ikke nødvendig med egen spalte for "Slektsartikkel" dersom vi lenker fra slektsnavnet i første spalte? (hvis det var spørsmålet?) Jeg følger gjerne opp med lenking dersom skjemaet kommer i stand Sølvi Løchen (diskusjon) 11. feb. 2021 kl. 12:17 (CET)
Nei, det er sant, vi kan legge lenke i første kolonne. :-) Dag T. Hoelseth (diskusjon) 11. feb. 2021 kl. 18:13 (CET)
Da har jeg kodet om oversikten over de digitaliserte slektsbøkene. Foreløbig har jeg hare lagt inn en bokomtale (for Holmboe) under H. Jeg valgte å dele opp tabellen etter bokstav,d a jeg mener det blir lettere å redigere på den måten. Tabellene blir derfor litt ujevne pga. forskjell i lengden på boktitlene og slektsnavnene, men dette vil "jevne seg ut" etter hvert som flere bokomtaler legges inn. Skal se om jeg kan få laget en liten veiledning også, men det får bli senere i helgen. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 12. feb. 2021 kl. 21:22 (CET)
Jeg synes det fungerer fint med denne oppdelingen av tabellen, og det er så nyttig at hver bokstav har overskriftene på spaltene. Jeg kunne ønske meg en knapp som fører meg til toppen av siden, da siden er veldig lang. Jeg vet ikke om dette er mulig. Kan det virke litt forvirrende at selve tittelen står på nytt i 3.spalte? Kanskje det ville være mer selvforklarende at tittelen på lenkene til bokanmeldelse -omtaler heter "Bokanmeldelse/ -omtale"? Sølvi Løchen (diskusjon) 13. feb. 2021 kl. 09:20 (CET)
Ja, jeg ser poenget ditt. Du foretrekker altså ingen kolonneoverskrift, men skjule bokartikkeltittelen bak ""Bokanmeldelse/ -omtale" (ev. kun "Bokanmeldelse" når bokartikkelen faktisk har anmeldelse og kun "Bokomtale" når det kun er snakk om omtale og ev. lenker til eksterne sider med omtale)? Når det gjelder å komme seg til toppen av siden, så kan jeg html-koden for dette – <a href="#top">Klikk for å gå til toppen</a> – men jeg har ikke klart å finne tilsvarende wikikode, hvis den finnes. Jeg har forhørt meg på en hjelpeside på norsk Wikipedia, så får vi se hva som skjer. Alternativet vil jo være – siden vil jo vokse og vokse – om det kan være lurt å dele opp siden i flere undersider, så blir ikke skrollingen fullt så "krevende". Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. feb. 2021 kl. 12:25 (CET)
Jeg fant endelig gå til toppen-koden på en av de engelske hjelpesidene, det var så enkelt som [[#top]], så da har jeg lagt inn [[#top|Gå til toppen av siden]]. både her og der. :-) Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. feb. 2021 kl. 12:43 (CET)
Jeg synes det beste er å beholde kolonneoverskriften og sette inn "Bokanmeldelse" i stedet for boktittelen fordi det blir endel skrolling for folk som har glemt hva den gjentatte tittelen i spalte 3 betyr. Men det er ikke så farlig. - Det er en stor lettelse å få bruke til-toppen-lenken! Nå leter jeg gjennom alle anmeldelsene og legger til lenke fra boken til slektsartikkelen på Slektshistoriewiki, og har lagt inn lenke fra slektsartikkelen til bokanmeldelsen. Bare si fra hvis dette blir feil. Sølvi Løchen (diskusjon) 13. feb. 2021 kl. 16:26 (CET)