Diskusjon:Harald Vs aner

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Kildebruk

Wikipedia bør ikkje brukast som kilde (dette unngår ein og på Wikipedia). Forfedrene til Harald V er lagt ut som slektstre på kongehuset.no, og er og nemnd i fleire bøker. Athos 22. feb 2013 kl. 09:53 (CET)

Vedrørende kildebruk så kan jeg være enig akkurat i denne saken. Men i andre tilfeller der vi ikke har andre kilder for fødselsdato osv., ser jeg ikke problemet. Hovedgrunnen til at Harald Vs aner ble lagt inn i går var at vi under wikimøtet jobbet med diverse anetavlemaler og brukte denne som et eksempel. For øvrig - at kong Haralds aner er nevnt i flere bøker er vel ikke et godt argument for å ikke ta det med i en Slektshistoriewiki. Jeg kunne heller meg å utvide anetreet, med bruk av kilder og referanser som i Thorbjørn Egners aner, men det får bli et senere prosjekt. Dag T. Hoelseth
Merknaden om at forfedrene er nemnd i fleire bøker var ikkje meint å vera eit argument mot oppføring her, poenget var bare at det var lett tilgjengeleg slik at ein kunne finna betre kjelder. Mi meining er at ein aldri bør ha Wikipedia som kjelde. Athos 22. feb 2013 kl. 18:09 (CET)