Diskusjon:Familien Reymert i Mandal (bok)

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Dag - jeg synes denne artikkelen ble bedre med illustrasjoner. Skal jeg satse mer på å illustrere bokanmeldelsene med fotografier? Skal jeg i så fall følge noen retningslinjer for hvilke artikler som skal ha bilder? Sølvi Løchen (diskusjon) 13. apr. 2021 kl. 09:06 (CEST)

Tja, administrasjonens hårete mål har alltid vært at hver artikkel skal ha minst én illustrasjon. Det er ikke så lett å få til i alle sammenhenger. I bokomtaleartikler er det jo mest naturlig med bilde av bokomslaget hvis det foreligger (og det er "innenfor" å bruke det). Men ellers er det greit med en illustrasjon som er relevant for artikkelen (for eksempel bilde eller maleri av person omtalt i slektsboken). I herværende sak var vi jo heldige med at jeg både hadde slektsheftet (fortsatt til salgs i en bokhandel i Mandal) og at jeg hadde tatt bilde av gravene ved flere tilfeller. Er jo en del i Mandal fordi kona er derfra. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. apr. 2021 kl. 10:24 (CEST)
Jeg kan ta fotos av bokomslag hvis bøkene finnes i NSF-biblioteket når jeg etter hvert skal dit Sølvi Løchen (diskusjon) 13. apr. 2021 kl. 13:28 (CEST)
Høres ut som en utmerket idé. Bør dog skannes, men det var kanskje det du mente. Når det gjelder bøker som er utgitt privat så bør vi nok kontakte utgiver for å få tillatelse. Skal vel være uproblematisk med ordinære forlag. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. apr. 2021 kl. 15:01 (CEST)