Buskerud Slektshistorielag

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
Buskerud Slektshistorielag
998 865 786
Stiftet24. april 1987[1]
TilholdsstedTemte gård, Nedre Eiker
LederTorgrim Redalen
NestlederHelge Kristiansen
Medlemmer129[2]
LokallagSigdal
Eggedal
Krødsherad
Modum
NettstedBuskerudslekt.no

Buskerud Slektshistorielag ble grunnlagt 1. februar 1997 da Slektshistorielaget Vestfold Buskerud, som ble etablert 24. april 1987, ble delt i to selvstendige foreninger.

Formål

Buskerud Slektshistorielag har som formål å fremme interessen for slektsgransking. Laget skal danne bindeledd mellom de som interesserer seg for slektshistoriske spørsmål og på best mulig måte rasjonalisere det genealogiske arbeidet.

Medlemsfordeler

Som medlem av Buskerud Slektshistorielag kan du få hjelp til å komme i gang med en meget spennende hobby. Selv for deg som har en del erfaring, så er det alltid mer å hente. Av laget kan du få mange tips. Du vil kunne treffe likesinnede som du kan dele dine erfaringer med. De fleste har funnet nære eller fjerne slektninger blant medlemmene.

Møter

Slektshistorielaget har faste møter. Laget har lokallag som dekker Sigdal, Eggedal, Krødsherad og Modum.

Bibliotek

I Nøsteveien 2 har laget et rikholdig bibliotek som inneholder en samling av bygdebøker og annen lokalhistorisk litteratur. Laget har en komplett samling av kirkebøker for Buskerud på mikrofilm og/eller mikrofiche. Laget har folketellingen for 1900 for Buskerud på papir. Alt dette kan våre medlemmer bruke på våre møter eller låne med seg hjem.

Tidsskrift

I samarbeid med Vestfold Slektshistorielag utgir laget tidsskriftet Gjallarhorn. Her kan du finne både «lette og tunge» artikler om slektsgransking. Etterlysninger og andre nyttige ting som kan ha interesse for slektsgranskere finnes også.

Styret 2022–2023

Styret for perioden 2022–2023 består av leder Torgrim Redalen, nestleder Helge Kristiansen, sekretær Borgine Nilsen, kasserer Roar Gulbrandsen, styremedlemmer Solveig Moen og Kristin Harang og varamedlemmer Tove Andresen og Kjell Drolshammer.[3]

Referanser

  1. Da som Slektshistorielaget Vestfold Buskerud. Utskilt som egen forening 1. februar 1997.
  2. Jf. årsberetningen for 2019, publisert i Gjallarhorn nr. 66, juli 2020, s. 34.
  3. Jf. Gjallarhorn nr. 71, desember 2022, s. 3.

Se også