Ættfræðifélagið

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Den Genealogiske Forening i Island, Ættfræðifélagið, ble stiftet 22. februar 1945 i Reykjavik av en gruppe akademikere og andre som var interessert i genealogi. Hovedformålet var å vekke interesse for genealogi/slektsforskning blant islendingene, stimulere genealogisk forskning og dessuden delta i utgivelse av originale kilder, ressurser av genealogisk opprinnelse og andre relevante kilder, f. eks. folketellinger, lister over innbyggere, genealogiske manuskripter og andre demografiske data. Ættfræðifélagið har gjort følgende for å oppfylle disse formålene:

  • Foreningen har utgitt folketellinger som dekker alle Islands beboere for årene 1801, 1816, 1845 og holder på med 1910.
  • Nyhetsblad, Fréttabréf, utgis nå fire ganger i året og er utgitt minst én gang i året siden 1983. Det blir utsendt gratis til alle medlemmer.
  • Hjemmesiden, http://aett.is/
  • Foreningen arrangerer 6–7 forelesninger i året hvor bl.a. forskere holder foredrag om sine faglige områder med henblikk på genealogi; de fleste av disse foredragene blir publisert i Fréttabréf.

Åpent hus er på foreningens kontor hver onsdag, sommerferie avvikles juli–august. Medlemmer treffes, deler informasjon og benytter biblioteket.