Delgobes samling

Fra Slektshistoriewiki
Sideversjon per 9. jun. 2017 kl. 19:55 av Dag T. Hoelseth (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Delgobes samling''' etter genealogen Charles Delgobe er en samling med opplysninger om ca. 5400 slekter og beskrives av Arkivportalen som en av Norges betydeligste genealogiske sa...)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Delgobes samling etter genealogen Charles Delgobe er en samling med opplysninger om ca. 5400 slekter og beskrives av Arkivportalen som en av Norges betydeligste genealogiske samlinger.

Samlingen ble kjøpt inn av Stiftsarkiverne i Kristiania (Statsarkivet i Oslo). I tillegg til slektsopplysningene inneholder samlingen en eske med genealogiske manuskripter, diverse avisutklipp, franske assignater fra 1793, originale dokumenter tilbake til 1600-tallet og ett membranfragment.

Materialet i Delgobes samling lånes ikke ut på lesesalen annet enn i mikrofilmet versjon. Arkivets innhold samt fortegnelsen ble imidlertid digitalisert i 2011 og og gjort tilgjengelig på Arkivverkets nettsted Digitalarkivet.no.<ref>Presentasjonen bygger på Arkivportalens beskrivelse av samlingen (sist besøkt 9. juni 2017).</ref>

Referanser

<references group=""></references>

Se også

Eksterne lenker