Norsk-svensk samarbeid til glede for slektsforskerne

Norsk Slektshistorisk Forening (NSF) og Arkiv Digital (AD) har innledet et samarbeid for å gjøre kildemateriale tilgjengelig for hverandres medlemmer og kunder

NSF ønsker å kunne tilby sine medlemmer kildemateriale som ikke er tilgjengelig gjennom Arkivverkets portal Digitalarkivet. Derfor har vi, i tillegg til at vi skanner stadig større deler av biblioteket vårt i Oslo, nå funnet det riktig å inngå en avtale med AD om utveksling av materiale til felles beste for begge organisasjoner.

NSF og AD håper dette kan lede til ytterligere aktivitet hos begge parter, og at medlemmer og abonnenter vil sette stor pris på de nye spennende kildene som etter hvert vil gjøres tilgjengelig for respektive slektsforskere i våre to land.

Som første publisering hos NSF vil det bli tilgang til J. A. Nordstrøms omfattende samling av Båhuslenske slektsutredninger med spesiell vekt på Tjørn og Orust, og en liten smakebit på en norsk kirkebok fra Kansas som inneholder opplysninger om mange emigrerte nordmenn. Vi publiserer også snart et manntall fra Jemtland i 1645.

AD vil publisere flere årganger av Polititidende, militærkalendre fra 1800-tallet og en rekke norske statskalendre fra slutten av 1800-tallet.

I tiden som kommer vil begge parter publisere nytt stoff fra både Norge, Sverige og USA som garantert vil være til nytte for begge lands slektsforskere.

AD og NSF er glad for dette samarbeidet og vi tror det blir spennende å kunne publisere nytt stoff i tiden som kommer. Våre medlemmer har mye å glede seg til i tiden framover.

3 Responses

  1. PÅ møtet 23- november forstod jeg det slik at noe allerede var lagt ut på NSF´side. Men jeg finner ikke noe. Vennlig hilsen Jan G. Langfeldt jan.g.langfeldt@broadpark.no
  2. Hei. Du finner det som er lagt ut på medlemssidene, logg inn og se her: http://www.genealogi.no/medlem-tematiske/ Det er foreløpig lagt ut tre kirkebøker: http://www.genealogi.no/norsk-amerikanske-kilder/ og jeg jobber med å få ut de fem andre som også er på listen. Regner også med at det kommer mer etterhvert, men akkurat nå er det endel som ligger i kø for publisering.
  3. Ellers er det bare å følge med på listen over siste publiseringer som jeg oppdaterer når jeg har lagt ut noe nytt.. http://www.genealogi.no/siste-publiseringene-nsf/

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.