Vi arrangerer Slektsforskerkonferansen 2020

Vi arrangerer Slektsforskerkonferansen: 2020 på Gardermoen 18-20. september, det blir 6-timers kurs om autosomalt-DNA med triangulering på fredagen og foredrag i konferansehelga. Temaene strekker seg fra vårt felles opphav til arkeologisk DNA, folkevandring, vikingtid, middelalderslekter, skriftlige kilder, DNA, navnetradisjoner og ukjent opphav. (Program kommer). Det er begrenset med plasser og spesielt på kurset, dette vil derfor fort kunne bli utsolgt, i tillegg vil prisene øke etter 1. mai, så meld deg på nå. 

Blant de som skal holde foredrag er følgende:

Peter Sjölund: Engasjert forfatter, kursholder og slektsforsker. Forsker mye i tingbøker, skattelister og manntall fra 1500-tallet. Administrator i Sverigeprosjektet-DNA og har bla. vært med på å kartlegge Bure-ättens historie og DNA. Forfatter av bla. bøkene «Släktforska med DNA» og «Svenskarna och deras fäder»

David Widerberg Howden: Jobber som lærer, men er også webredaktør i Norsk Slektshistorisk Forening og administrator i Norgesprosjektet-DNA. Er utdannet møbelsnekker med bachelor innen kulturhistorie, bygningsvern og konservering. Har skrevet deler av og oversatt Peter Sjölunds bok: Slektsforskning med DNA sammen med Rune Nedrud. Har vært engasjert av TV2 i Åsted Norge om Containerbabyen og TV2 hjelper deg.

Johan Marius Setsaas: Middelalderforsker og redaktør i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift. Jobber mye med prosjektet «Erkebispens setesveiner» og slektskretsen rundt disse. Har bidratt med mange artikler i både NST og Genealogen, hovedsakelig med fokus på middelalder.

Jan Myhrvold: Engasjert i studiene av skogfinsk kultur og genealogi, er administrator i det skogfinske DNA-prosjektet og er utdannet økonom, men har også studert kulturgeografi. Jobber til daglig som økonomisjef hos gartnerigrossisten LOG og er styremedlem i Norsk Slektshistorisk Forening.

.

Klaus Johan Myrvoll: Språkforsker og professor i nordisk språk ved Universitetet i Stavanger. Tidligere redaktør av Norsk Slektshistorisk Tidsskrift. Forsker bla. i eiendomsforhold, navnetradisjoner, oppkalling, middelalderslekter (bla. Aspa) og skaldedikt.

.

Lars Løberg: Han er historiker, slektsforsker og diplomat. Tidligere formann i Norsk Slektshistorisk Forening og forsker på slekter fra bla. Trysil og Valdres, adel, middelalderslekter og husmannsvesenet.

Sturla Ellingvåg: Historiker som er med i et stort DNA-prosjekt i København om tidlig Skandinavisk historie. Forsker på vikingenes forfedre og har tidligere arbeidet mye med vårt indo-europeiske opphav i Sentral-Asia. Også aktuell i ny TV-serie med Peter Stormare om vikinger i Amerika.

Gunnar Sigve Aurdal: Driver på Volda videregående et tverrfaglig prosjekt «Mitt afrikanske DNA» sammen med biologilektor Olav S. Myklebust. Tester 4-5 farslinjer og 4-5 morslinjer fra klassen hvert år og har med det funnet mye interessant om både vårt felles DNA og slektsforbindelser på Sunnmøre. Jobber til daglig som musikklærer på Volda videregående skole og er administrator i Norgesprosjektet-DNA.

Priser og detaljer:

DNA kurs fredag 18. sept. med Peter Sjölund:

Et 6 timers kurs om autosomalt DNA som avsluttes med en del om triangulering. Kurset starter kl. 12:00 og holder på til ca. kl. 19:00, dette koster 1250,- og enkel bevertning er inkludert. NB! På kurset er det kun 29 plasser igjen av 50.

Konferansehelg 19 – 20 september:

Spennende foredrag fra lørdag til søndag. Inkludert i prisen for konferansehelgen er overnatting fra lørdag til søndag samt alle måltider. Dette koster 3500 kr per person i enkeltrom eller 3200 kr per person i dobbeltrom.

Ekstra overnatting fra fredag til lørdag:

Er du med på både kurs og konferanse og ønsker en ekstra overnatting fra fredag til lørdag i tillegg, så koster det kr 895 per person i enkeltrom og kr 550 per person i dobbeltrom. Ønsker du også å overnatte fra torsdag bes du ta kontakt med aktivitet@genealogi.no

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.