Tore Hermundsson Vigerust

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
Tore Hermundsson Vigerust (1955–2010).
Tore Hermundsson Vigerust (1955–2010).

Tore Hermundsson Vigerust (født 14. september 1955 i Sør-Varanger, død 31. oktober 2010 i Porsgrunn)[1] var en norsk historiker og genealog. Han var også lokalpolitiker (Høyre). Han var nestleder i bydelsutvalget Gamle Oslo 200307.

Tore Vigerusts farsætt er fra Gudbrandsdalen og morsætten er fra Schleswig-Holstein. Vigerust var offisersutdannet og tjenestegjorde i Hæren fra 1975; han ble cand.philol. i 1991 med historie hovedfag ved Universitetet i Oslo. Hans spesialfelt var genealogi, klosterhistorie og adelshistorie.

Tore Vigerust skrev en rekke slektshistoriske arbeider, utgav slektshistoriske skrifter, holdt jevnlig foredrag og arrangerte møter og lignende i slektshistoriske foreninger. Hans temaer var hentet fra flere deler av landet og fra alle samfunnsklasser. Han arbeidet mye med temaet norske adelsslekter, blant annet i det såkalte Adelsprosjektet, og skrev også om lokalhistoriske og heraldiske emner.

Tore Vigerust satt også gjennom mange år i valgkomiteen til Norsk Slektshistorisk Forening. Han var meget aktiv i foreningen og ved hans død ble store deler av hans private bibliotek gitt til foreningen og samlingen befinner seg nå til glede for alle slektshistorisk interesserte i foreningsbiblioteket i Øvre Slottsgate 2 B, Oslo.

Vigerust arbeidet en periode i Riksarkivet, og ble senere selvstendig næringsdrivende som påtok seg oppdrag. Han var genealogen bak 2011-årgangen av serien Hvem tror du at du er?, som ble sendt på NRK1.

Bibliografi

<Vil bli tilføyd.>

Referanser

Litteratur

Eksterne lenker