Forskjell mellom versjoner av «Tore Hermundsson Vigerust»

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 17: Linje 17:
 
{{DEFAULTSORT:Vigerust, Tore}}
 
{{DEFAULTSORT:Vigerust, Tore}}
  
[[Kategori:Genealoger]]
+
[[Kategori:Norske slektsforskere]]
 
[[Kategori:Norske historikere]]
 
[[Kategori:Norske historikere]]
 
[[Kategori:Biografier]]
 
[[Kategori:Biografier]]
 
[[Kategori:Fødsler i 1955]]
 
[[Kategori:Fødsler i 1955]]
 
[[Kategori:Dødsfall i 2010]]
 
[[Kategori:Dødsfall i 2010]]

Revisjonen fra 14. aug. 2012 kl. 16:52

Tore Hermundsson Vigerust (født 14. september 1955 i Sør-Varanger, død 31. oktober 2010 i Porsgrunn).[1] var en norsk historiker og genealog. Han var også lokalpolitiker (Høyre). Han var nestleder i bydelsutvalget Gamle Oslo 200307.

Tore Vigerusts farsætt er fra Gudbrandsdalen og morsætten er fra Schleswig-Holstein. Vigerust var offisersutdannet og tjenestegjorde i Hæren fra 1975; han ble cand.philol. i 1991 med historie hovedfag ved Universitetet i Oslo. Hans spesialfelt var genealogi, klosterhistorie og adelshistorie.

Tore Vigerust skrev en rekke slektshistoriske arbeider, utgav slektshistoriske skrifter, holdt jevnlig foredrag og arrangerte møter og lignende i slektshistoriske foreninger. Hans temaer var hentet fra flere deler av landet og fra alle samfunnsklasser. Han arbeidet mye med temaet norske adelsslekter, blant annet i det såkalte Adelsprosjektet, og skrev også om lokalhistoriske og heraldiske emner.

Tore Vigerust satt også gjennom mange år i valgkomiteen til Norsk Slektshistorisk Forening. Han var meget aktiv i foreningen og ved hans død ble store deler av hans private bibliotek gitt til foreningen og samlingen befinner seg nå til glede for alle slektshistorisk interesserte i foreningsbiblioteket som for tiden (2012) er plassert i Øvre Slottsgate 2B, Oslo.

Vigerust arbeidet en periode i Riksarkivet, og ble senere selvstendig næringsdrivende som påtok seg oppdrag. Han var genealogen bak 2011-årgangen av serien Hvem tror du at du er?, som ble sendt på NRK1.

Kilder

Eksterne lenker