Statsarkivet i Bergen

Fra Slektshistoriewiki
Revisjon per 19. jun. 2012 kl. 21:27 av Rune Nedrud (diskusjon | bidrag) (Ny side: På Statsarkivet i Bergen finnes arkiv fra statlige institusjoner i Hordaland og Sogn og Fjordane. Statsarkivet i Bergen er ett av åtte statsarkiver i Norge. Statsarkivene er en del av de…)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

På Statsarkivet i Bergen finnes arkiv fra statlige institusjoner i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Statsarkivet i Bergen er ett av åtte statsarkiver i Norge. Statsarkivene er en del av det Arkivverket, ledet av Riksarkivaren. Arkivverket er en statlig etat under Kulturdepartementet.

Statsarkivet i Bergen held til i Årstadveien, ved siden av Haukeland skole. Lesesalen er åpen mandag-fredag hele året, og noen lørdager i året holder vi åpent på formiddagen. I vinterhalvåret er lesesalen langåpen på tirsdager.

E-post og telefon er betjent i arbeidstiden. Vi har også ett debattforum der du kan stille enkle spørsmål om kilder ved statsarkivet, komme med konkrete spørsmål om oppslag i kildene, eller andre spørsmål som tåler allment innsyn og ikke krever omfattende saksbehandling.


Oppgaver

Hovedoppgaven til arkivinstitusjonene er å ta vare på, formidle og gjøre tilgjengelig arkiver fra statsforvaltningen.

Statsarkivaren i Bergen, Yngve Nedrebø, leder Digitalarkivet som er internett-tjenesten til Arkivverket for å tilgjengeliggjøre kilder på internett. Mye av de mest etterspurte kildene ved Statsarkivet i Bergen er lagt ut i Digitalarkivet. Tjenesta er gratis.

De 21 ansatte ved statsarkivet, skal holde orden på arkivene, og skal hjelpe alle som henvender seg til arkivet, enten det er på lesesalen eller i form av brev, telefon, e-post eller debattinnlegg.


Adresse

Statsarkivet i Bergen

Årstadveien 22

5009 BERGEN

Telefon: 55965800

Telefaks: 55965801

e-post: sabergen@arkivverket.no

Åpningstid

15. september-14. mai

mandag, onsdag-fredag: 0900-1500

Tirsdag: 0900-1800

15. mai-14. september

mandag-fredag: 0900-1500

Lørdagsåpent 0830-1300: 21. jan., 18. feb., 17. mars, 21. april og 19. mai