Forskjell mellom versjoner av «Stamtavle»

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
m
Linje 1: Linje 1:
Stamtavle er en grafisk eller listeformet oversikt over slektskapsforholdene mellom medlemmene av en slekt.  
+
En '''stamtavle''' er en grafisk eller skriftlig fremstilling av en person eller stamfars etterkommere, også kalt etterslektstavle.
 
+
En slik tavle kan vise både agnatiske og kognatiske etterkommere, men kan også brukes til kun å vise etterkommere gjennom kun mannsledd,
Den kalles [[anetavle]] dersom tavlen tar utgangspunkt i en person og viser dennes forfedre og etterslektstavle om den viser en bestemt persons etterkommere i tavle eller listeform.
+
gjerne kalt slektstavle. Det motsatte er en [[anetavle]], som viser en persons forfedre enten i grafisk fremstilling, tabell eller skriftlig format.
 +
Stamtavler kan fremstilles i de aller fleste slektsprogrammer, og grafiske tavler kan ved hjelp av ASCII-formatet fremstilles i wiki-format.
  
 
[[Kategori: Genealogiske faguttrykk]]
 
[[Kategori: Genealogiske faguttrykk]]

Revisjonen fra 16. sep. 2015 kl. 15:07

En stamtavle er en grafisk eller skriftlig fremstilling av en person eller stamfars etterkommere, også kalt etterslektstavle. En slik tavle kan vise både agnatiske og kognatiske etterkommere, men kan også brukes til kun å vise etterkommere gjennom kun mannsledd, gjerne kalt slektstavle. Det motsatte er en anetavle, som viser en persons forfedre enten i grafisk fremstilling, tabell eller skriftlig format. Stamtavler kan fremstilles i de aller fleste slektsprogrammer, og grafiske tavler kan ved hjelp av ASCII-formatet fremstilles i wiki-format.