Slektshistoriewiki:Brukervilkår og innsamling av informasjon

Fra Slektshistoriewiki
Revisjon per 7. okt. 2018 kl. 21:48 av Dag T. Hoelseth (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Slektshistoriewiki

Slektshistoriewiki er et nettsted der slektsforskere kan både lese og skrive artikler om norske slekter og slektsforskning generelt.

Slektshistoriewiki godtar bare enkeltindivider som brukere. Det er derfor ikke tillatt å registrere seg som en forening, foretak eller annen sammenslutning.

Brukergenerert innhold og netikett

Med brukergenerert innhold menes alt innhold som nettstedets brukere skaper eller laster opp til nettstedet.

Når du skriver artikler og kommenterer på Slektshistoriewiki bidrar du som privatperson med innhold som du selv har ansvar for og som du som bruker av nettstedet kan stilles til ansvar for.

Brukergenerert innhold kan under ingen omstendigheter inneholde:

 • Hets mot folkegrupper eller annet innhold av rasistisk eller støtende karakter
 • Krenkende informasjon som kan innebære ærekrenkelse, forulempning, trusler eller personangrep
 • Oppfordring til lovbrudd eller hevn
 • Ulovlige voldsskildringer og pornografi
 • Tekst som krenker andres opphavsrett
 • Spredning av datavirus, masseutsendelse, såkalt spam
 • Programkoder som kan være skadelige og som kan påvirke nettstedets funksjonalitet
 • Tilbud om seksuelle tjenester, spørreundersøkelser, egne konkurranser, reklame, masseutsendelser, private annonser eller lignende
 • Sensitive personopplysninger

Opphavsrett

Brukerne er selv ansvarlige for at opphavsretten respekteres. Norsk Slektshistorisk Forening, som eier og drifter Slektshistoriewiki, kan ikke automatisk se eventuelle brudd på opphavsretten. Derfor ber vi deg om å melde fra om åpenbare brudd mot opphavsretten eller andre lovbrudd, slik at vi snarest mulig kan ta affære.

Ansvarsfraskrivelse

Slektshistoriewiki kan ikke gjøres ansvarlige for skader som direkte eller indirekte eventuelt forårsakes av at du som bruker benytter deg av våre tjenester. Slektshistoriewiki kan ikke garantere at den brukergenererte informasjonen i wikien er korrekt. Brukerne bør ha en kritisk innstilling til informasjonen på wikien som med all annen informasjon på nettet.

Slektshistoriewiki kan ikke gjøres ansvarlige for innholdet på de nettstedene vi lenker til fra Slektshistoriewiki. Vi kan heller ikke garantere at de publiserte lenkene fungerer. Slektshistoriewiki kan heller ikke gjøres ansvarlig for noen slags tap som er relatert til din anvendelse av wikien. Denne ansvarsfraskrivelsen omfatter både direkte og indirekte tap og tap som forårsakes av driftsforstyrrelser, at nettstedet ikke er tilgjengelig og lignende.

Integritetspolicy/personvern

Innsamling av informasjon

Vi samler inn informasjon fra deg når du registrerer deg som bruker på vårt nettsted og logger deg inn og ut av din konto. Den innsamlede informasjonen inneholder:

 • E-post
 • For- og etternavn (Disse er kun er synlig for deg og administrasjonen. Det navnet som vises for andre brukere er ditt brukernavn.)
 • IP-adresse

Anvendelse av informasjon

Informasjonen som vi samler inn fra deg anvendes for

 • at du kan logge inn og skrive artikler
 • kontakte deg via e-post

Informasjonssikkerhet

NSF ved wikiadministrasjonen er eneste eier av informasjonen som innsamles på nettstedet. Din personlig identifiserende informasjon kommer ikke til å bli solgt, utvekslet eller overført til annet foretak uten ditt samtykke.

Informasjon til tredjpart

Nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for trafikkevaulering via Google Analytics og for innloggingen. De innsamlede dataene brukes kun til statistiske formål og skjer anonymt, takket være IP-maskering som bare bruker en del av IP-adressen. Derfor er det ikke mulig å spore en identifiserbar persons aktivitetsmønster på Internett. Google vil ikke bruke din forkortede IP-adresse med andre Google-data. Hvis du ikke vil at Google Analytics skal kartlegge aktiviteten din, kan du laste inn et verktøy fra Google-nettstedet som forhindrer dette. Les mer og last ned verktøy her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Lagringstid for personopplysninger

Vi tar vare på personopplysningene så lenge du har en brukerkonto.

Rett til å få vite hvilke opplysninger vi har om deg

Du har rett til å be innsyn i hvilke opplysninger vi har samlet inn om deg. Kontakt wikiadministrasjonen om du ønsker innsyn.

Retten til å bli glemt

Som registrert bruker av Slektshistoriewiki kan du når som helst slette din konto. Du kan gjøre dette ved å kontakte oss på wiki@genealogi.no. Sletting av din konto medfører ikke at dine eventuelle bidrag også slettes.

Samtykke

Ved å registrere deg med brukerkonto i Slektshistoriewiki godkjenner du våre brukervilkår og integritetspolicy.

Se også