Portal:Hovedside/Utvalgt artikkel/februar

Fra Slektshistoriewiki
< Portal:Hovedside
Revisjon per 13. feb. 2013 kl. 01:49 av J. P. Fagerback (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Norsk Slektshistorisk Forening (NSF)''' ble stiftet den 22. oktober 1926 og er Norges eldste riksdekkende forening for slektsforskere. Tidligere hadde norske slektsforskere og ge…)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Norsk Slektshistorisk Forening (NSF) ble stiftet den 22. oktober 1926 og er Norges eldste riksdekkende forening for slektsforskere. Tidligere hadde norske slektsforskere og genealoger vært sammen med danskene i Dansk-norsk Samfund for Genealogi og Personalhistorie, som ble stiftet allerede i 1879. Opprettelsen av NSF skyldtes i første rekke at nordmennene ønsket å få en sterkere tilslutning til arbeidet med norske slekter.

Allerede i 1906 kom det første tidsskriftet for norsk slektsforskning.

Norsk tidsskrift for genealogi, personalhistorie, biografi og litterærhistorie kom til sammen ut med 16 hefter (fordelt på 3 bind) frem til 1926, og tidsskriftet var redigert av Erik Andreas Thomle, Stian Herlofsen Finne-Grønn og Christopher Morgenstierne Munthe. Blant stifterne av NSF finner vi igjen S.H. Finne-Grønn og C.M. Munthe. Foruten disse to var byråsjef H. Beer og redaktør Sigurd Segelcke Meidell med på de forberedende møtene som endte med stiftelsen av NSF i 1926. Fra 1927 overtok Norsk Slektshistorisk Tidsskrift som tidsskrift for slekts- og personalhistorie i Norge. Se også listen over tidligere formenn.

Norsk Slektshistorisk Forening har i dag (2012) et medlemstall på ca. 1850 medlemmer i inn- og utland.