Portal:Hovedside

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
rediger Velkommen til Slektshistoriewiki – Slektsforskernes encyklopedi

Slektshistoriewiki er Norsk Slektshistorisk Forenings egen wiki for slektsforskere.

Vær med og utvikle Slektshistoriewiki til en uuttømmelig kilde for slektsforskere. Del dine kunnskaper med andre, og bidra sammen med andre til å gjøre Slektshistoriewiki til det viktigste oppslagsverket på nettet både for nybegynnere og for veteraner. Denne wikien har nå kommet opp i 2 322 artikler.

arkiv  rediger Utvalgt artikkel
Logo for Egner 2012
Thorbjørn Egner (1912–1990) fotografert ca. 1961.

Thorbjørn Egner (født 12. desember 1912 i Oslo, død 24. desember 1990 samme sted) var en norsk forfatter, illustratør, billedkunstner, reklametegner, visedikter, komponist og lesebokredaktør.

Egner ble født i Normannsgata 14 der faren Magnus drev kolonialhandel. Senere flyttet familien litt lenger bort i gata til Normannsgata 5, der Thorbjørn ble boende til han giftet seg i 1937 og flyttet til Marienlyst. Senere bodde Thorbjørn Egner og hans familie – kona Annie og barna Bjørn, Turi, Harald og Marit – på Ekely.

Onsdag 12. desember 2012 var det 100 år siden Thorbjørn Egner ble født, et jubileum som ble feiret over hele landet. Norsk Slektshistorisk Forening markertr jubileet ved å publisere Egners anetavle. Tavlen danner et godt utgangspunkt for videre forskning og oppdatering av artikkelen.

Thorbjørn Egner har etternavnet sitt fra gården Egner Søndre i Sørum, der han tilbrakte mange somre. Farsslekten kommer hovedsakelig fra Sørum og Gjerdrum, mens en linje går til Fåberg. Morsslekten kommer først og fremst fra Frogn og Ås, men man kan også finne en linje som går til Hallingdal.

Les mer...

arkiv  rediger Utvalgt sted

Alby er den første gården på Jeløya. Den ble ryddet en før 300 e. Kr. Gården har antagelig hatt et annet navn den første tiden før den så ble kalt Adalbyr som betyr hovedgården. Alby er første gang nevnt 1389. Gården er i dag bevart og huser et kunstgalleri - Galleri F15. Ved sammenslåingen av Moss bysogn og Moss landsogn i 1943 (1946) ble gården helt og holdent liggende i Moss.

Les mer...

arkiv  rediger Månedens bilde

Portal:Hovedside/Utvalgt bilde/0

arkiv  rediger Visste du at…

Portal:Hovedside/Visste du at/0

rediger Kort om prosjektet

 

arkiv  rediger Utvalgt biografi

Christopher Morgenstierne Munthe (født 1875, død 1939) var en norsk slektsforsker. Han var sønn av obersten og historikeren Hartvig Andreas Munthe (1845-1905). Han var grandnevø av historikeren og kartografen Gerhard Munthe, nevø av maleren Gerhard Munthe, forfatter Margrethe Munthe og generalmajor Carl Oscar Munthe, og fetter av bibliotekar Wilhelm Munthe og maleren Lagertha Munthe. Frem til 1926 redigerte han tidsskriftet Norsk tidsskrift for genealogi, personalhistorie, biografi og litterærhistorie sammen med Stian Herlofsen Finne-Grønn og Erik Andreas Thomle. Dette var Norges første tidsskrift om slektsgransking. I 1926 grunnla han sammen med andre Norsk Slektshistorisk Forening. Foreningen startet utgivelsen av Norsk Slektshistorisk Tidsskrift fra 1926. Han skrev i tidsskriftet en viktig oversiktsartikkel om norske slektsvåpen, «Norske slegtsmerker», i bind I, Oslo 1928. Artikkelen har illustrasjoner med en rekke våpenskjold.

Les mer...

rediger Dagen i dag

Portal:Hovedside/Dagen i dag

rediger Lenker og kategorier