Norsk Slektshistorisk Tidsskrift

Fra Slektshistoriewiki
Revisjon per 4. nov. 2018 kl. 18:55 av Dag T. Hoelseth (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
NST bind 45 hefte 3 omslag.png

Norsk Slektshistorisk Tidsskrift utgis av Norsk Slektshistorisk Forening og er selve flaggskipet i floraen av norske genealogiske publikasjoner. NST kommer hvert år med to hefter. Fire hefter utgjør ett bind. Siden førsteutgaven i 1927 er det kommet ut 44 bind av tidsskriftet. En rekke velrenommerte og kjente genealoger har gjennom disse årene bidratt med i overkant av 16 000 sider slektshistorisk stoff. I brorparten av artiklene har det vært publisert nytt og banebrytende stoff av høy kvalitet.

Tidsskriftet har i årenes løp hatt artikler om slekter i hvert eneste lille kirkesogn over hele landet. Som oftest har det handlet om å kartlegge slektskretser fra senmiddelalderen og frem til 1700-tallet, altså den tiden som er vanskelig å behandle for de aller fleste slektsforskere. Siden mye av stoffet er såpass langt tilbake i tid, har slektene og personene som behandles, ofte svært mange etterkommere. Derfor vil de aller fleste kunne finne informasjon om sine forfedre i mange av de 44 bindene av NST.

Vitenskapelig tidsskrift

NST gikk gjennom en kvalitetsmessig heving på 1990-tallet, ikke minst takket være redaktørene Niels Christian Hjorth og Terje Gudbrandson. Tidskriftet publiserer grundige artikler om slekter, slektskretser og forskningsspørsmål. Dette er i tråd med en vedtektsendring NSF gjorde i 2001. I den heter det blant annet: Norsk Slektshistorisk Tidsskrift skal holde en høy faglig standard.

Norsk Slektshistorisk Tidsskrift er Nordens eneste genealogiske tidsskrift med vitenskapelig status.

Register

Et søkbart innholds- og forfatterregister til NST bind 1–43 (perioden 1927–2013) er tilgjengelig på NSFs nettside.[1]

Digitale utgaver

De 25 eldste bindene (dekker årene 1927–1976) av NST er digitalisert og fås kjøpt på CD.[2]

Litteratur

Referanser