Kategoridiskusjon:Kongehuset

Fra Slektshistoriewiki
Revisjon per 6. feb. 2014 kl. 21:19 av Dag T. Hoelseth (diskusjon | bidrag) (Ny side: ==Artikkelnavn m.m.== Først en takk til Bruker:Alfaalfa for å ha tatt initiativ til å opprette artikler om medlemmer av det norske kongehuset og den norske kongefamilien. Jeg har...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Artikkelnavn m.m.

Først en takk til Bruker:Alfaalfa for å ha tatt initiativ til å opprette artikler om medlemmer av det norske kongehuset og den norske kongefamilien.

Jeg har dog noen kommentarer til valg av artikkelnavn. Disse ser ut til å være basert på valgene Wikipedia har gjort, men man bør ikke ukritisk følge dem i ett og alt. Jeg tenker først og fremst på Wikipedias påstand om at prinsesse Märtha Louise etter inngått ekteskap ikke lenger har den geografiske benevnelsen «av Norge», og at hun derfor ikke har denne delen i artikkelnavnet, i motsetning til kronprins Haakon og de inngifte medlemmene av kongehuset og kongefamilien. Ved hoffet er det ingen medlemmer av kongehuset/kongefamilien som har den geografiske benevnelsen «av Norge» (se biografiene deres på Kongehuset.no), da dette ville være fullstendig overflødig. Kun sett ut fra utlandet vil dette halehenget ha noe mening. Det er med andre ord ingen forskjell mellom Märtha Louise og de øvrige medlemmene av kongefamilien i så henseende. Den eneste forskjellen er at prinsessen ikke lenger var medlem av kongehuset etter at hun 1. februar 2002 ga avkall på den protokollære tittelen «Kongelig Høyhet».

Jeg kommer derfor til å endre artikkelnavnet til «Märtha Louise av Norge», selv om det kan være like hensiktsmessig – og tar gjerne en diskusjon på det – at kongehusets medlemmer får artikkelnavnene «Kong Haakon VII», «Dronning Maud» osv. Artikkelnavnet for kronprins Haakon må jo endres når han en gang overtar tronen uansett den ene eller andre formen.

Jeg uttrykker ellers et håp om at artiklene etterhvert vil utvides og får mer «kjøtt på beina» og med spesielt fokus på genealogien, da dette jo bør være Slektshistoriewikis misjon. Bruk av referanser er uansett viktig å få på plass! Jeg har også ønske om at det etter hvert lages artikler om anene til kong Harald og de inngifte medlemmene (Sonja, Mette-Marit, Ari Behn, Johan Martin Ferner og Erling Sven Lorentzen). Dag T. Hoelseth (diskusjon) 6. feb 2014 kl. 20:19 (CET)