Genea-LAN

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
Logo for Genea-LAN 2016.

Genea-LANLAN-party for slektsforskere – er et årlig slektsforskertreff arrangert av Norsk Slektshistorisk Forening. Genea-LAN gikk første gang av stabelen i september 2012 i Slektsforskernes hus i Øvre Slottsgate 2 B i Oslo. Etter NSFs flytting til Lørenskog er også arrangementet flyttet til lokalene i Inudstriveien 6 i Lørenskog. Genea-LAN ble i 2020 arrangert for åttende gang. Arrangementet regnes for å være det første av sitt slag i Europa.

Innholdet har variert noe siden starten i 2012, men de siste årene har LAN-partyet først og fremst vært en sosial begivenhet i november (senere flyttet til januar) med «non-stop» slektsforskning fra kl. 11 lørdag morgen til arrangementet offisielt avslutttes søndag ettermiddag. Deltagerne får innimellom all slektsforskningen muligheten til å overvære foredrag, delta i konkurranser og løse slektsnøtter i fellesskap. Tilgjengelige sørvere vil være matet med slektshistorisk materiale, databaser og informasjon som ikke vanligvis er tilgjengelig. NSFs bibliotek vil også holde åpent. I tillegg har man et eget «DNA-hjørne», der NSF i samarbeid med Norsk Interessegruppe for DNA i Slektsforskning gir informasjon om og bistand til å ta i bruk DNA-testing som hjelpemiddel i slektsforskning.

Slektshistoriewiki ble offisielt lansert på det første slektsforskertreffet i september 2012.

Forbildet til Genea-LAN er datatreffet The Gathering, som arrangeres for datainteressert ungdom i Vikingskipet på Hamar hver påske.[1]

Genea-LAN fra 2012 til i dag

Det ble ikke arrangert Genea-LAN i 2018.

Referanser

  1. Se Wikipedia, bokmål for flere detaljer. LAN står for «local area network», se Wikipedia, engelsk.

Eksterne lenker