Fildiskusjon:Johannes og Eva Synøve Lyseng gravminne Nordre gravlund Oslo.JPG

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Jeg kjenner ikke bakgrunnen for at Eva Synøve er gravlagt sammen med Isak og Anna Themin, men hun var sannsynligvis ikke deres datter – men det har utvilsomt vært nære bånd mellom familiene Vogt og Themin. Dåpen til Eva Synøve/Tullik med foreldre Birger Christian og Astrid Vogt, samt overensstemmende fødselsdato: https://media.digitalarkivet.no/kb10041002230286

Kun enken Anna er nevnt i dødsannonsen til Isak Themin i 1959.

Ordlyden i dødsannonsen til Birger Chr. Vogt: Dødsannonse i Aftenposten 20. januar 1969: Min kjære mann, vår oppofrende far, vår snille morfar og farfar, svigerfar, bror og svoger Birger Chr. Vogt døde fra oss i dag. Oslo 14. januar 1969. Astrid Vogt. Randi/Odd. Lillemor/Arthur. Tullik/Johs. Kjell/Bjørg. Jan/Nynne. Barnebarna. Bisettes i Vestre krematorium, nye kapell, tirsdag 21. jan. kl. 15.

Ordlyden i dødsannonsen til Astrid Vogt: Dødsannonse i Aftenposten 25. februar 1980: Vår inderlig kjære mor, vår snille mormor, farmor og oldemor Astrid Vogt døde fra oss i dag. Oslo, 23. februar 1980. Randi/Odd. Arthur. Tullik/Johs. Kjell/Bjørg. Jan/Nynne. Barnebarn og oldebarn.

Ordlyden i dødsannonsen til Anna Themin: Dødsannonse i Aftenposten 10. oktober 1975: Vår alles kjære Anna Themin døde fra oss i dag. Oslo, 8. oktober 1975. Eva og Johs Lyseng. Astrid Vogt. Bisettes i Vestre krematorium, gamle kapell, mandag. 13. oktober kl. 15.45.

I tillegg viser dødsannonsen til Johs. Lyseng at Johs. og Tullik Lyseng hadde en datter Berit Kristin, og hun er vel trolig identisk med en person i Gjøvikområdet som dukker opp ved Google-søk som "Berit Kristin Vogt Lyseng".

Jeg tror dette er nok dokumentasjon til å påvise at Eva Synøves pikenavn var Vogt og ikke Themin, men har for sikkerhets skyld gående en forespørsel om hva som står i dødsfallsprotokollen ved Isak Themins død i 1959. Forventer svar derfra en gang i august og velger å la denne familien ligge på vent frem til da. Har dog endret bildeinformasjonen i bildefila til gravminnet.

Takk for at du retter opp. Jeg har vel etter alt å dømme vært litt for rask på labben. Skal bli spennende å finne ut av sammenhengen, det må jo være mulig å finne ut av Vogt-Themin-forbindelsen. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 18. jul 2017 kl. 23:25 (CEST)