Familien (von) Cappelen i Norge og Danmark (slektsbok)

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
Tittelblad.
Tittelblad.
TittelFamilien (von) Cappelen i Norge og Danmark
Forfatter(e)E.A. Thomle
UtgiverJ.W. Cappelen Forlag
UtgivelsesstedKristiania
Årstall1896
Sideantall140
InnbindingHardback
SpråkNorsk
NoterNavneregister, slektstavle.
BibliotekkatalogOria.
Digitalt tilgjengeligSlaegtsbibliotek.dk.

Slektsboken Familien (von) Cappelen i Norge og Danmark ble utgitt av E.A. Thomle ved J.W. Cappelen Forlag i 1896. Boken er på 140 sider og har i tillegg navneregister og slektstavle. Boken har ingen bilder, men noen segltegninger. Stort sett mangler boken kildehenvisninger. Etter at boken ble utgitt er det kommet en del nye opplysninger om slektens opprinnelse i Tyskland. Det er fortsatt ikke påvist noen tilknytning til borgerslekten von Cappeln, i Bremen og Danmark, som Thomle gir noe omtale i sin bok.

Segltegningene i Thomles bok er noe misvisende, særlig fordi våpenskjoldets pelikan ikke hakker seg i brystet slik den gjør i originalseglene. [1]

Slekten Cappelen stammer mest sannsynlig fra byen Cappeln ca. 30 km utenfor Wildeshausen i Tyskland.[2] Slektens eldste kjente ledd bodde i Wildeshausen.

Det finnes en nyere slektsbok om Cappelen skrevet av Lambrecht Haugen: Cappelen-slekten 1627-2008, Rosendal 2008. Denne inneholder også noen etterkommere gjennom kvinneledd og har en del bilder av personer og eiendommer i slekten. Opplysningene er innhentet fra slektsmedlemmer, men stort sett mangler også denne boken kildehenvisninger.

Referanser

  1. Cappelen, Hans.«Tre gamle Cappelen-signeter», i Heraldisk Tidsskrift, bind 9 nr. 88, København 2003, s. 354–365.
  2. Cappelen, Hans. «Familien Cappelens tyske opprinnelse. Noen antagelser og hypoteser», Norsk Slektshistorisk Tidsskrift, bind 31 (1988), s. 378–396.

Se også