Diskusjon:Mylius (slekt)

Fra Slektshistoriewiki
Revisjon per 7. mar. 2017 kl. 07:32 av Rune Nedrud (diskusjon | bidrag) (Våpen og griff)
Hopp til: navigasjon, søk

Dansk slekt Mylius

Hvordan er forbindelsen til den dansker slekten Mylius? Se lenke her: https://da.wikipedia.org/wiki/Mylius_(adelssl%C3%A6gt). Hilsen Hans Cappelen (diskusjon) 4. mar 2017 kl. 19:16 (CET)

Rune Nedrud: Otto Carl er forbindelsen her. Han er stamfar for både den danske og norske delen av slekten. Tre av hans sønner ble boende i Danmark, mens Franz Christian kom opp til Norge.

Våpen og griff

Jeg er usikker på hva meningen er med setningen "Griffen er etter all sannsynlighet et gammelt bumerke for familien, som siden er blitt tatt inn i våpenet." En griff er ikke et bumerke (dvs en strekfigur). Er meningen her at den finnes ikke i et skjold, men som en frittstående figur i et segl? Og hva er det som gjør denne antakelsen sannsynlig? Hilsen Hans Cappelen (diskusjon) 4. mar 2017 kl. 19:16 (CET)


Du har rett i at griffen vanskelig kan være en strektegning i et bumerke. Meningen er nok at den har vært brukt frittstående tidligere. Denne setningen dukket første gang opp i boken fra 1895, slik at grunnlaget for denne nok ikke kjennes i dag. Jeg skal med tiden se om jeg kan finne en bedre forklaring/setning for dette. --Rune Nedrud (diskusjon) 7. mar 2017 kl. 06:32 (CET)