Diskusjon:Lange I (slekt)

Fra Slektshistoriewiki
Revisjon per 20. aug. 2014 kl. 14:16 av Dag T. Hoelseth (diskusjon | bidrag) (Dag T. Hoelseth flyttet siden Diskusjon:Lange (tollerslekt) (slekt) til Diskusjon:Lange I (slekt): Standardisering.)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Artikkelnavn

Hvor mange Lange-slekter bor eller har bodd i Norge? Jeg synes ikke artikkelnavnet "Lange (tollerslekt) (slekt)" klinger så godt, og vil foretrekke "Lange I (slekt)", "Lange II (slekt)" osv., "Lange (tollerslekt)" får være et siste alternativ. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 08:31 (CEST)

Sant det, ser også at Hans Cappelen bruker Lange I, på slekten. Ellers er det nok minst 4-5 slekter med navnet. --Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 11:53 (CEST)
Det betyr med andre ord at slekten som er omhandlet i Albert Langes verk Slektebok over en fra Holsten til Norge indvandret slekt Lange fra 1917 er en av de andre Lange-slektene? Hvem som burde være I og II kunne jo vært gjenstand for en interessant diskusjon, men jeg får vel redigere våpenrullen slik at Lange-slekten der blir Lange II (hvis du da ikke i mellomtiden skulle komme til at det gjelder samme slekt). Dag T. Hoelseth (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 12:37 (CEST)
Store Norske leksikon har iallfall 8 forskjellige slekter omtalt.. Cappelen omtaler de nevnte som Lange I (Skien) og Lange II (Holstein).. Ser av denne debatten http://forum.arkivverket.no/topic/126657-41176-lange-slekten/ at navnet også kan komme fra et gårdsnavn. Men av de jeg kjenner til er de fleste av utenlandsk opprinnelse.. De to nevnte er vel i tillegg til Langeslekten på Fritsø/Falkensten de mest kjente: http://borreminne.hive.no/aargangene/1994/02-langeslekten.htm og det skal vel litt til før vi får en artikkel om hver av de 8.. Jeg skal se om jeg får lagt inn et våpen for Skiensslekten/Lange I.. --Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 13:54 (CEST)