Diskusjon:Grastvedt (slekt)

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Hei David, Det er flott at du legger ut så mye - du har vært veldig produktiv i det siste! Er heftet 'Haavar Grastveit: Grastveit-permen: Forfedre i 12 generasjoner' publisert? Hvordan er det med copyright (70 år etter forfatterens død) hvis det kan skannes? -- EGL (diskusjon) 7. aug 2013 kl. 09:05 (CEST)

Hei Elin takker for det. Blir mye informasjon samlet over mange år, men noen av disse; Bruun og Schjerven blir oppdatert etter debatter på Digitalarkivet. Ellers har jeg flere på lager, men prøver å knytte oversiktene til bestemte slekter/gårder så derfor tar det litt tid. Tar også tid å få lagt inn referanser, da disse må legges inn manuelt og jeg har ikke alltid skrevet ned sidetall og nettadresse til litteratur/primærkilde/digital kilde (digitalarkivet, nb.no, aftenposten, wangensteen.net osv.) Men det kommer fortløpende.. Ellers er det noe tidkrevende å få lagt inn manuelt tegn som ikke finnes på Mac.. (– «») Heftet om Grastveit har jeg allerede scannet, må bearbeide litt før den er klar, men mulig jeg sender den til Wangensteen. (Har publisert en kilde der, men mulig jeg sender inn noe mer..) Tror ikke det er noe problem med publisering, heftet ble antakelig delt ut til nærmeste slekt på slutten av 40-tallet.. Har ikke funnet mye feil, men noen er det... Synes det er gjort et godt arbeid, det fortelles at det var min bestefars fetter som syklet rundt i Rogaland til sorenskriveren, kirker og sikkert noen arkiv.. Heftet er på 23 sider og viser forfedrene til min oldemor i 12 generasjoner med kort omtale av hver enkelt med kildeopplysninger i teksten. (Skrevet på skrivemaskin)--Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 7. aug 2013 kl. 13:25 (CEST)
Hei David, Dette høres bra ut - da blir det anledning til å se heftet på nettet senere. Hilsen Elin --EGL (diskusjon) 8. aug 2013 kl. 00:27 (CEST)
Vet du når slektsheftet ble gitt ut? Dag T. Hoelseth (diskusjon) 8. aug 2013 kl. 00:45 (CEST)
Hei Dag, noe utgivelsesår har jeg nok ikke desverre, kan selvfølgelig spørre bestefar. Men det må være etter 1946 da min tippoldefar døde.. Ellers er forfatteren Haavar Grastveit (1896–1977) som jeg nå har skrevet inn i oversikten.

To Grastveit-slekter

Hei Dag, takker igjen for redigering ;) Slekten Grastveit som Bjørg Marit Baustad Grastveit nevner stammer fra bror til Kristen Ormsson, som blir nevnt under nr 2a. Jeg har planlagt å mulig dele artikkelen i to, der begge slekter får en egen slektsoversikt. (De er begge fra samme gård og er inngiftet i hverandre..) Det er mulig gården har blitt delt inn i flere parter senere, men kan uansett kalle disse to for hovedlinjene...--Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 7. aug 2013 kl. 19:17 (CEST)

Dette høres bra ut. Men tenker du å skrive to artikler, eller én artikkel med flere deler? Dag T. Hoelseth (diskusjon) 8. aug 2013 kl. 00:44 (CEST)
Mulig jeg skriver inn slektsoversikt for begge to i artikkelen, kan da vurdere om det isteden burde være to artikler? Det er jo to slekter... Har iallfall begynt på en felles innledning.--Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 8. aug 2013 kl. 15:13 (CEST)
Jeg får vurdere det etterhvert, mulig det blir litt mer oversiktlig med to artikler.. --Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 8. aug 2013 kl. 16:25 (CEST)
Hei David! Jeg tror nok jeg ville gått inn for to artikler siden det er snakk om to slekter (dog forbundet kognatisk). Men i så tilfelle bør herværende artikkel omdøpes til «Grastveit I (slekt)» og den kognatiske til «Grastveit II (slekt)». Det første kan jeg raskt fikse når du anmoder om det ... :-) Dag T. Hoelseth (diskusjon) 8. aug 2013 kl. 17:41 (CEST)
Hei Dag, da blir det to artikler. Tror jeg ønsker at denne blir hetende Grastveit II, da den andre slekten har vært på gården lengst. Oppretter da Grastveit I som egen artikkel. Ville kanskje vært greit med en samleside for Grastveit-slektene, som får navnet Grastveit? (slik som for Falch, Bruun, Meyer..) Vil gjerne at du omdøper artikkelen da..--Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 8. aug 2013 kl. 19:21 (CEST)
Da har jeg døpt om den første Grastveit (slekt)-artikkelen til «Grastveit II (slekt)». Tror ikke det er nødendig med en samleside når det «bare» er snakk om to Grastveit-slekter, men det det er jo bare min mening ... Skulle det dukke opp flere Grastveit-slekter, så får du si ifra ... :) Dag T. Hoelseth (diskusjon) 8. aug 2013 kl. 21:00 (CEST)
Det høres bra ut Dag. Da har jeg forsøkt å skrive en slektsoversikt for Grastveit I også.. Referanser og litteratur kommer.. Oppdaget etterhvert at det var flere forbindelser mellom disse enn jeg var klar over. Har forsøkt å vise det i oversikten, men kommer mer etterhvert..
Kan du forklare nærmere den siste flyttingen? Nå finnes det altså en Grastvedt-slektsartikkel og en Grastveit I-artikkel – er det nødvendig med en X I når det ikke finnes en X II? Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. okt. 2019 kl. 19:59 (CEST)
Grunnen til endringen er at ved videre undersøkelse av slekten, viser det seg at etterkommere av Grastveit I har tatt navneformen Grastveit, mens etterkommere av Grastveit II har tatt navneformen Grastvedt, dette ser ut til å skille de som ble på gården og de som dro tidlig inn til byen. Den andre artikkelen bør dermed kun hete Grastveit. --Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 13. okt. 2019 kl. 21:14 (CEST)
Da er jeg med! :) Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. okt. 2019 kl. 22:04 (CEST)