Diskusjon:Ekstraskatten 1762

Fra Slektshistoriewiki
Revisjon per 8. okt. 2012 kl. 08:38 av Dag T. Hoelseth (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Ideer til hvordan dette emnet og tilsvarende emner om arkivmateriale bør kategoriseres? Dag T. Hoelseth 8. okt 2012 kl. 00:15 (CEST)

En start kan være å lage en hovedkategori kalt Kilder, på sammen nivå som man nå har Arkiver, Nybegynnere, Kirken i Norge (en merkelig hovedkategori) etc. Kategorisering under Kilder kan gjøres på mange måter - etter type, tidsperiode, geografi og sikkert flere kriterier, og man trenger ikke begrense seg til kun en av disse.
Jeg ser ingen hensikt i å kopiere Arkivverkets inndeling etter arkivskaper.
Den viktigste i starten vil nok være type-kategori, en kildetype bør kunne plasseres i flere type-kategorier hvis nødvendig. Jeg vet ikke om noen har forsøkt å lage en inndeling basert på type for det store antall typer som kan bli aktuelle etterhvert, det vil i alle fall ikke være noen enkel oppgave - det spørs om man ikke må tillate noe anarki.
Det kan kanskje være en tanke å prøve å komme opp med noen kriterier for fastsetting av kategorier. Et kriterium kan være å ta hensyn til hvor mye brukt kildetypene er, et annet er at kategoriene bør ha navn som ikke krever kunnskap om kildetypen, dvs bør være forståelig for gud og hvermann. Kategorier bør ikke være for snevre slik at det blir for mange kategorier.
DIS har vel forsøkt seg på en inndeling i GenRes tjenesten, men jeg har ikke vurdert hvor god den inndelingen er.
For å starte et sted kan man jo ha en type-kategori "Skatter" for den aktuelle ekstraskatten.
--Gthorud 8. okt 2012 kl. 02:44 (CEST)
Tusen takk for innspill. Vi skal nok få til en struktur som via div. kategorier havner i en logisk hovedkategori. Når det gjelder Kirken i Norge, trosretninger, så er det noe som står igjen fra Slektshistoriewikis tidlige fase, da vi tok utgangspunkt i svenske Wiki-Rötter. Senere hadde vi et møte hvor 9 hovedkategorier ble satt opp og hvor Kirken i Norge, trosretninger forsvant, men vi fikk ikke rettet opp alt før lanseringen. Så det gjenstår en del arbeid her. Vi skal følge opp kategoriene og håper å få mer struktur på plass snart. Dag T. Hoelseth 8. okt 2012 kl. 08:38 (CEST)