Forskjell mellom versjoner av «Copuleret»

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk
 
(Én mellomliggende revisjon av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''Copuleret''' er latin og betyr ekteviet. Ofte brukt i kirkebøkene og forsvant først derfra ved en [[reskript]] av 2. desember 1812, gjennomført i 1814 hvor kirkebøkene skulle føres etter skjema og hvor det var faste overskrifter for alle typer innførsler.
+
'''Copuleret''' er latin og betyr ekteviet. Ofte brukt i kirkebøkene og forsvant først derfra ved en [[reskript]] av 1. desember 1812,<ref>[http://digitalarkivet.no/kirkebok.htm Digitalarkivet.no. Kirkebøker (Ministerialbøker). Reskript 1. desember 1812].</ref> gjennomført i 1814 hvor kirkebøkene skulle føres etter skjema og hvor det var faste overskrifter for alle typer innførsler.
 +
 
 +
==Diskusjonsfora, nyhetsgrupper==
 +
* [http://forum.arkivverket.no/topic/173677-brudevietcopuleret/ 173677: Brudeviet/Copuleret] (tema opprettet 22. september 2011 i i [[Digitalarkivet]]s brukerforum).
 +
 
 +
==Referanser==
 +
<references/>
 +
 
 +
==Ekstere lenker==
 +
* [http://wiki.dis-danmark.dk/index.php/Copuleret Copuleret] (Dansk DIS-wiki).
  
 
[[Kategori: Genealogiske faguttrykk]]
 
[[Kategori: Genealogiske faguttrykk]]

Nåværende revisjon fra 20. nov. 2013 kl. 23:05

Copuleret er latin og betyr ekteviet. Ofte brukt i kirkebøkene og forsvant først derfra ved en reskript av 1. desember 1812,[1] gjennomført i 1814 hvor kirkebøkene skulle føres etter skjema og hvor det var faste overskrifter for alle typer innførsler.

Diskusjonsfora, nyhetsgrupper

Referanser

Ekstere lenker