Diskusjon:Liste over kjente feil i Meldal Bygdebok

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Glimrende! Men vi må tenke ut noen kategorier for denne typen artikler, samt koblinger til den aktuelle litteraturen og til Meldal. Dag T. Hoelseth 29. nov 2012 kl. 09:28 (CET)

Dette er jo nettop ein type informasjon som egner seg for wiki-form. Eg har spekulert litt på korleis ei slik liste kan settast opp med tanke på format og liknande, og har foreløpig endt opp med oppsettet eg la inn som ein test. Det eg ser er at det fort blir veldig mange noter, og at det kan vere eit problem med tanke på namn på personar. I dette oppsettet har eg brukt gardsnamn der dei var i vaksen alder som etternamn og som "nøkkel" i overskrifta. For desse to fyrste er ikkje dette problematisk, men mange flytta jo på seg og tok namnet der dei kom... Eit alternativ er å bruke staden dei er født (eller, der foreldra budde ved fødselen). Denne forandrar seg ikkje, men vil ikkje alltid samsvare med namn dei bruket seinare (som i dette tilfellet med Fredrik Jonsson, født Resell).--Håvard Moe 29. nov 2012 kl. 15:59 (CET)
Starten din er svært god! Hvis artikkelen blir for lang/omfattende, kan man vel dele inn i underartikler etter hvilket bind det er snakk om. Blir det behov for enda flere inndelinger, får vi snakke nærmere sammen! :-) Dag T. Hoelseth 30. nov 2012 kl. 00:07 (CET)