Diskusjon:A guide to sources for the history of the Danish West Indies (U.S. Virgin Islands) 1671–1917 (bok)

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Jeg ser litt på bindestreker, og finner tre måter å skrive øygruppens navn på: dansk Vest-India, Dansk Vest-India, Dansk Vestindia. Vi bør vel bestemme oss for én skrivemåte? -- Elin Galtung Lihaug (diskusjon) 9. jun. 2021 kl. 08:43 (CEST)

Spørsmålet gjelder egentlig bare vår egne tekster og ikke det som siteres. Hvis bokomtalen har tre ulike stavemåter, så må vi jo leve med det. Ser at Store Norske Leksikon med flere bruker Dansk Vestindia ... Dag T. Hoelseth (diskusjon)
Dere har helt rett, og jeg har rettet til Dansk Vestindia i ingressen. Utdraget av anmeldelsen lar jeg være siden det er direkte sitat med forskjellige skrivemåter Sølvi Løchen (diskusjon) 9. jun. 2021 kl. 13:10 (CEST)
Utmerket! Det brukes jo både Dansk Vestindia og Dansk Vest-India i artikkelen i Genealogen, ser jeg nå. For å være nøye med å sitere riktig, har jeg nå rettet noen småting. Ellers er det noen steder laget avsnitt der det ikke er det i artikkelen, og omvendt. Bør dette rettes? - Elin Galtung Lihaug (diskusjon) 10. jun. 2021 kl. 08:29 (CEST)
Jeg har tillatt meg å lage flere avsnitt fordi det gjør artikkelen mer luftig. Jeg mener at det ikke hindrer lesbarheten. Genealogen finnes digitalisert og åpent tilgjengelig på genealogi.no. For å unngå slike siteringsfeil (som oppstår ved min retting etter klipp og lim) kan jeg muligens bare lenke til artikkelen og la være å skrive inn anmeldelsen. Dermed kan leseren finne anmeldelsen i sin helhet. Sølvi Løchen (diskusjon) 10. jun. 2021 kl. 10:10 (CEST)
Jeg synes det er et godt forslag å lenke til heftene, men Genealogen er bare tilgjengelig til og med nr. 2/2005, så vidt jeg kan se. Det vil jo spare deg for mye jobb, Sølvi, men jeg synes skriften er uklar (dårlig kvalitet på skann), iallfall i Genealogen 1/2003. - Elin Galtung Lihaug (diskusjon) 10. jun. 2021 kl. 14:06 (CEST)
Jeg synes jo i utgangspunktet at man bør se på Slektshistoriewiki som et selvstendig nettsted uavhengig av Genealogi.no, selv om wikien er administrert av NSF. Både lesemessig og søkemessig og med lenking fra navn på personer og slekter til andre artikler i wikien, vil jeg nok se det som en fordel at bokomtalene forblir i wikien. Jeg har full forståelse for at det vil være tidsbesparende, men jeg føler det bryter litt med hensikten med wikien. Når det jobbes med så store tekster må det bli noen feil. Det kan vi godt leve med. Vi gjør alle så godt vi kan. Jeg oppdager stadig feil i egne tekster også ... Så retter feilene når vi oppdager dem ... flere burde tilby seg å korrekturlese mot originalen ved leilighet, det er jo nok av brukere her. I mellomtiden så gjør vi alle så godt vi kan og bidrar når vi har tid og lyst. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 10. jun. 2021 kl. 21:52 (CEST)
Jeg er enig i alt du sier, Dag, men var litt redd for at jeg ble for pirkete. Siden du sier at vi godt kan leve med noen småfeil, bør jeg kanskje være mer varsom med å rette det jeg kommer over? - Elin Galtung Lihaug (diskusjon) 11. jun. 2021 kl. 00:28 (CEST)
Nei, jeg synes fortsatt du skal rette når du kommer over noe du vet er feil (for eksempel hvis du sitter på originalen som det siteres fra og ser at det er gjengitt feil). Poenget mitt var bare at vi må senke skuldrene våre når det gjelder tekstene - de er ofte store og omfattende og da er det lett å taste feil osv. Jeg overser jo endel av mine egne feil, så jeg setter pris på at du retter opp. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 11. jun. 2021 kl. 10:53 (CEST)