Hvorfor ny og hva er er nytt på hjemmesiden?

nyheterNorsk Slektshistorisk Forening har helt siden første gang de startet en hjemmeside arbeidet hardt for at den skulle inneholde materiale en slektsforsker ville har bruk for i sitt arbeid.
Ingen i foreningen, og husk at vi bare snakker om ulønnede ildsjeler, har vært dataeksperter, og vi har ikke verken hatt tid eller ressurser til å holde nettsiden optimal til en hver tid.
Hjemmesiden har hatt et høyt besøkstall fra inn og utland, og det det betyr at innholdet har vært bra.
Flere og flere benytter seg nå av nettbrett eller smarttelefoner, og vi innså på det punktet var hjemmesiden vår gått ut på dato. Vårt publiseringsverktøy var ikke kompatibelt til disse leseverktøyene, og vi måtte gjøre noe raskt.
Når vi først måtte legge alt over på den nye serveren med nytt publiseringsverktøy, så kunne vi like godt ta en skikkelig opprydding, og det har vi nå gjort.
Denne prossessen har tatt noen måneder, men vi mener nå at vi kan tilby en flott hjemmeside med oppdatert "gammelt" innhold, og mye nytt.
Og sist men ikke minst; Denne hjemmesiden liker seg på både nettbrett og smarttelefoner!

Vi har også oppgradert Slektsbutikken vår, og den vil etterhvert fylles opp med flere produkter som er nyttige for slektsforskere.
Der kommer det snart flere bygdebøker, tidsskrifter, årbøker, lærebøker og CD/DVD (Den neste blir 10 årganger med Personalhistorisk Tidsskrift og de neste 5 bindene av NST)

Hva er nytt, og hva kommer etterhvert på hjemmesiden? Her er en kort oppsummering

Under menypunktet "FOR ALLE", så ligger det flere undermenyer

  • "Diverse slektsmateriale (interne ressurser)" vil innholde mye av det samme som på den gamle hjemmesiden, men vi har ryddet opp.
  • "Folk på vidvanke-omstrefere (strays)" er heller ikke ny, men nyoppusset (Denne siden bør brukes mye mer!)
  • "Materiale fra områder der noen primærkilder er gått tapt" er nytt. Her vil vi forsøke å finne og legge ut materiale som er et alternativ til primærkildene i de områdene hvor feks kirkebøkene er gått tapt. I først omgang ble det Eidsvoll og Fron, og årsaken til det er at de som har fotografert for oss bor i nærheten av arkivene, men vi tar gjerne i mot materale fra andre områder i Norge
  • "Fangeprotokoller" er også nytt. Disse protokollene kan være meget nyttige kanskje spesielt når det gjelder straff for leiermål. Protokollene inneholder ofte opplysninger man ikke får andre steder, og det er forholdsvis lett å finne domsprotokollen. Der finner man også en mengde opplysninger om både tidligere barn og fedrene til disse. Også her søker vi personer som kan fotografere protokoller i andre arkiver. Vi skal selv i forbindelse med årsmøtet i Trondheim forsøke å få fotografert noe på SAT.
  • "Tore Hermundsson Vigerust" er også nytt, selv om hans arbeider ikke er det. Tore døde i 2010 og NSF har overtatt alt hans materiale. Vi vil fortløpende publisere dette, men det er meget omfattende, så dette kan ta tid. Det som nå er publisert er vel egentlig bare en "smakebit".

Under menypunktet "MEDLEMSSIDER" er det ikke så mye nytt, men vi har ryddet opp, og det kommer nye publikasjoener. Det første blir "Separasjonsprotokoll 1799-1835" fra Magistraten i Christiania.

I menypunktet "SLEKTSBUTIKKEN" synes vi dere skulle bruke litt tid (og gjerne penger), og vi tar gjerne i mot råd fra dere om hvilke produkter som også skulle vært der.

De neste menypunktene taler vel for seg selv, men "LOKALLAG" er ny

Og "FORMANNS-BLOGG" er ny.
Her vil vår formann Rune Nedrud skrive om aktuelle saker, og denne vil jevnlig bli oppdatert. Han vil gjerne ha tips!

Til høyre i menyen finner dere flere søkemuligheter.
Øverst kan dere søke i "nettstedets innhold", så har i selvfølgelig "SlektshistorieWiki", "Søk i Slektsbutikken", og til slutt "Søk i NSFs bibliotek". (Der har vi ca 13000 titler)