NSF-forum
http://www.genealogi.no/phpbb/

Anejakt i Tyskland - metoder
http://www.genealogi.no/phpbb/viewtopic.php?f=12&t=187
Side 1 av 1

Forfatter:  Elin Galtung Lihaug [ 07 Jan 2013 13:49 ]
Innleggets emne:  Anejakt i Tyskland - metoder

Generelt kan vi si at det er lite genealogisk materiale i Tyskland som ligger på nettet. De beste metodene er enten å besøke arkiver selv (besøksavgift betales pr. dag), eller å betale en lokal slektsforsker for å søke. Noen forstår engelsk, men det beste er å henvende seg på tysk.

Det er ingen avleveringsplikt for kirkebøker i Tyskland - de befinner seg som regel på prestekontoret i den enkelte menighet, og få er mikrofilmet.

Det er svært få tyske folketellinger online. Når det gjelder kirkebøker, har noen ivrige slektsforskere lagt ut avskrifter av lokale kirkebøker på nettet, og enkelte kirkebøker er skannet. Dere finner en del lenker ang. studier i Tyskland her: http://www.genealogi.no/mediawiki/index ... i_Tyskland

En måte å komme i kontakt med tyskere med lokalkunnskap er å skrive til en lokal slektsforskerforening. Men vær oppmerksom på at det er ikke alltid man får svar.

En annen måte er å melde seg på en mailingliste for det geografiske området man søker i og sende en forespørsel på listen - helst på tysk. Da er sjansen stor for at noen vil svare.

Det finnes også noen slektsfora, men tyskerne er ikke på langt nær så flinke til å hjelpe andre som vi er vant til. Det best besøkte forumet er http://forum.ahnenforschung.net/

Har du gode erfaringer i ett eller annet område, er du velkommen til å dele dem med andre her på forumet. Spørsmål om slekter håper jeg dere kan hjelpe med å gi svar på - jeg har erfaring kun innenfor svært begrensede områder i Tyskland.

Side 1 av 1 Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/