Tombstone Tuesday

Fra Slektshistoriewiki
Gå til: navigasjon, søk

Tombstone Tuesday («gravsteintirsdag») er en tematagg brukt på blogger og andre nettsteder for å inspirere og hjelpe til med temaer for bloggere som ønsker å publisere artikler daglig. Temataggen («hashtagen») brukes også på Twitter og andre sosiale medier når bloggartikkelen skal markedsføres.[1]

På Geneabloggers.com[2] forklares «Tombstone Tuesday» som «a daily blogging prompt used by many genealogy bloggers to help them post content on their sites.» Tanken bak taggen er at forfattere av blogger om slektsforskning og/eller familiehistorie m.m. kan inspireres til å skrive en bloggartikkel eller -innlegg som inkluderer bilde av en gravsten av eksempelvis en ane og som gjerne også inneholder en kort beskrivelse av bildet eller anen.[3]

På samme nettsted kan man også finne andre tematagger ment å hjelpe bloggere til å finne et tema å skrive om, som for eksempel «Saturday Surnames» («Lørdagetternavn») mfl.[4] Tilsvarende tematagger på norsk ser ikke ut til å ha slått igjennom i tilsvarende grad som på engelskspråklige blogger.

Referanser

  1. Se for eksempel søk på Twitter med temataggen #TombstoneTuesday.
  2. Se siden http://www.geneabloggers.com/daily-blogging-prompts/tombstone-tuesdayGeneabloggers.com (sist besøkt tirsdag 16. auigust 2016).
  3. Se for eksempel artikeklen «Tombstone Tuesday: Vlad the Impaler (AKA Count Dracula) Edition» på reisebloggen Clearedready.blogspot.com, datert 16. august 2016.
  4. Se egen listeGeneabloggers.com (sist besøkt tirsdag 16. august 2016).
Personlige verktøy
forum
ressurser