Hvilket slektsprogram skal man velge?

Det er et spørsmål som ligger langt framme i pannebrasken på mange slektsforskere. Hvordan skal jeg systematisere det jeg finner? Skal jeg kjøpe et program, og i så fall hvilket? Eller finnes gratisversjoner som er gode nok til mitt bruk?

Hva skal jeg med et slikt program forresten? Har jeg egentlig tenkt over behovet? Eller kan jeg klare meg med et tekstbehandlingsprogram?
Det er drøssevis med slike tanker som renner rundt i hodene på mange av de som starter med denne hobbyen. Organisering av slektsdataene blir viktigere jo mer man finner og jo lenger man leter.
Litt hjelp i denne jungelen av slektsprogrammer kan det være å få på Wikipedia. Det finnes der en stor oversikt over hvilke programmer som finnes og hva slags funksjoner de dekker. Om listen er uttømmende vites ikke, men den er i det minste lang nok til at folk fortsatt kan få klø seg i hodet mens de leser og tenker på behovet de har for registrering. I det minste kan Wikpedia åpne for nye tanker og gi en slags oversikt før man bruker penger på noe en ikke helt vet om en trenger.
Her er altså artikkelen i Wikipedia (på engelsk)